Mevcut Büyükşehir yönetiminin misyon ve vizyon itibariyle Büyükşehir Belediyesi’ne yetmediğini savunan Özmen, “Hükümetimiz tarafından ilimize yapılan yatırımlar şehrimize değer katarken Büyükşehir Belediyesi’nin ilimizdeki hizmet noktasındaki acizliği ve eksikliği ne yazık ki Aydın’ın kayıp yılları hanesine yazılmıştır” dedi.
AK Parti Aydın İl Başkanı Özmen Özmen, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin üçüncü yıl dönümü dolayısı ile parti binasında basın toplantısı düzenledi. İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nihat Aktakka ve il yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda açıklamalarda bulunan İl Başkanı Özmen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu’nun çalışmalarını değerlendirdi.

ORTA MAHALLE ÖRNEĞİ


Çerçioğlu’nun 5’i Aydın Belediyesi’nde, 8’i de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde olmak üzere toplam 13 yıldır belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Özmen, otoparktan altyapıya kadar birçok konuyu ele aldı. Özmen, “Öncelikle şehrin imar ile ilgili alt yapısı tamamlanmadığından, yeni yerleşim alanları açılmadığından eski yerleşim yerleri mülk sahipleri tarafından kendi içinde ve olduğu yerde yenilendiği için altyapısı daha az nüfusa hizmet verebilecek mahalleler bugün altyapısının 5-6 katı nüfusa hizmet vermeye çalışıyor. Orta mahallemiz bunun en bariz örneği. Bu eksikliğin sonucu olarak da; çarpık yapılaşma, trafik, otopark ve ana arterlerdeki sıkışıklıklar şehrin en büyük problemleri olarak karşımıza çıkıyor” ifadelerini kullandı.

OTOPARAK ELEŞTİRİSİ


Büyükşehir Belediyesi’nin kanun gereği 2014 yılından bugüne kadar önemli miktarda otopark harcı tahsil ettiğini ancak topladığı paraların karşılığında yeterli otopark yapmadığını iddia eden Özmen, bundan dolayı kaldırımların işgal altında olduğunu savundu. Çerçioğlu’na “İlimizin otopark ihtiyacının karşılanması maksadıyla herhangi bir projeniz var mı, bu projelerin tamamlanması için öngörülen bir takviminiz var mı?” sorularını yönelten Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hoş yapsalar da Nazilli İstasyon Meydanı’nın hali ortada. Yapılmadan önce meydana 200 civarında araç park edebiliyorken, yer altı otoparkı tamamlandığında bu rakam 88’e düşecek. Projelerin bu şekilde ihtiyaca göre değil de görev savma babından yapılması da kamu kaynaklarının heba edilmesine sebep olmaktadır.”

TARİŞ ALANI


İl Başkanı Özmen, Çerçioğlu’nun “Kuşadası Tariş alanını yeşil alan yapacağız” diye yola çıktığını belirterek, “Vatandaşın önüne sandık koyan Büyükşehir Belediyesi bu alana devasa bir bina dikerek sözünde durmamış, fikrini sorduğu vatandaşın da kararını ve seçimini hiçe saymıştır. Bu binanın ne amaçla kullanılacağını da göreceğiz” dedi.


JEOTERMAL ÇAĞRISI


Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’nun ilçelerini jeotermalle ısıtmak isteyen belediyelerine engel olduğunu, ilçelerde hayata geçirilen doğal projelerini de sahiplendiğini öne süren Özmen, Çerçioğlu’nun “Jeotermal enerji ile kentleri ısıtacağız” dediğini ifade ederek, “Samimiyseniz sizi jeotermali vaatlerinizdeki gibi değerlendirmeye davet ediyoruz. Sultanhisar’da bir sahanız var buyurun, başlayın” şeklinde konuştu.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ


AK Partili belediyelerin güneş enerji santrallerini bir bir hayata geçirdiklerini anlatan Özmen, “Devasa bütçeye ve imkanlara sahip Büyükşehir Belediyesinin bu noktada adım atmaması, sonrasında da suyun fiyatında enerji maliyetinin yüksekliğini bahane etmesini de manidar buluyoruz. Kuyucak Belediyemiz güneş enerjisi santrali ile kendi ihtiyacını karşıladığı gibi fazlasını da satarak belediyeye gelir sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

ALTYAPI SORUNU


Büyükşehir Belediyesi’nin Kuşadası ve Didim’de altyapı sorununu bile çözemediğini iddia eden Özmen, Kuşadası’nda yazın kanalizasyon patlaması yaşandığını, hem Kuşadası ve Didim’de saatlerce su kesintileri meydana geldiğini söyledi. Özmen, partisinin ve milletvekillerinin muhalefeti sonucunda Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma tesislerinin yapılması için Devlet Su İşleri ile protokol imzalamak zorunda kaldığını savundu.

YATIRIM VE İSTİHDAM


Çerçioğlu’nun organize sanayi bölgelerine yatırımcı çekme ile istihdam oluşturma vaatlerinin de havada kaldığını dile getiren Özmen, şunları kaydetti:
“OSB’lere bizim belediyelerimiz ve Milletvekillerimizin öncülüğünde yatırım gelmektedir. Buharkent’te Türkiye’nin en büyük kablo ve süt fabrikası kuruldu, Söke’de Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikasını Sayın Cumhurbaşkanımız açtı, Çine’de dünyanın en büyük seramik fabrikasının temelini atılıyor.”

“AYDIN’IN KAYIP YILLARI HANESİNE YAZILDI”


Özmen, Çerçioğlu ile ilgili eleştirilerini, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın projeleri aslında sizin de bildiğiniz gibi saymakla bitmiyor. 2014’ten bu yana vaat ettiği 130’un üzerinde proje vardı. Birçoğu yerine getirilemedi. Projeler irdelendiğinde aslında bir çoğunun rantabl olmadığı, hatta kendi yetki alanlarında olmadığı ve seçim kazanmaya yönelik vaatlerden ibaret olduğu ortaya çıkmıştır. Bunu kendileri de fark etmiş olacak ki yapmak için hiçbir adımda atmamaktadırlar. Geldiğimiz nokta itibariyle bu yönetimin misyon ve vizyon itibariyle Büyükşehir Belediyesi’ne yetmediği ortadadır. Halbuki Büyükşehir Kanunu ruh itibariyle adında olduğu gibi büyük misyon ve vizyon sahibi olmayı gerektirir. Merkezi hükümetimiz tarafından ilimize yapılan yatırımlar şehrimize değer katarken Büyükşehir Belediyesi’nin ilimizdeki hizmet noktasındaki acizliği ve eksikliği ne yazık ki Aydın’ın kayıp yılları hanesine yazılmıştır” sözleri ile tamamladı.