Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Kemal Daylan ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Boranalp’in katıldığı toplantıda; Oda ve Borsaların talepleri, görüş ve önerileri gündeme geldi. Aydın bölgesiyle ilgili; genel ekonomik durum, turizm sektörü, yatırım, ulaşım, ihracat, ticaret, sağlık gibi güncel pek çok konunun gündeme geldiği toplantıda konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, öncelikle birlik ve beraberlik mesajı verdi ve Aydın ilindeki Oda-Borsaların birlik ve beraberliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın kaotik bir ortamdan geçtiğini ve dünya genelinde sıkıntı yaşandığını söyleyen Akdoğan, konuşmasının devamında turizm sezonundan beklentilerinin pozitif yönde olduğunu belirtti. Akdoğan, “Ancak Rusya-Ukrayna savaşının bir an önce bitmesi gerekiyor” dedi. Sektörel sorunları da dile getirerek, özellikle girdi maliyetlerindeki artışların turizmi çok fazla etkilediğini ve turizm sektöründe gıdayla ilgili Aydın bölgesi olarak, çalışma ve toptancılarla anlaşma yapılması gerektiğini vurguladı.

KONGRE MERKEZİ’Nİ GÜNDEME GETİRDİ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan toplantıda Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin durumunu da gündeme getirdi. Akdoğan, “Kuşadası’nda halen Avrupa’nın en büyük Kongre Merkezi atıl halde duruyor. Burada bir milli servet var. Başka bir yerde Kongre Merkezi yapmaktansa bu merkezin hayata geçmesi çok daha doğru olur. Kongre Merkezi’nin sadece Kuşadası’na değil tüm Aydın bölgesine faydası olacaktır. Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin durumu mutlaka sonuç raporuna girmeli” dedi.

ZEYTİN AĞAÇLARININ KESİLMESİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Son zamanlarda çok fazla gündemde olan, özellikle inşaat alanları için zeytin ağaçlarının kesilmesini de gündeme getiren Akdoğan; zeytin ağaçlarının kesilmesine bir koordinasyon merkezi oluşturularak engel olunmasını istedi. Kuşadası Ticaret Odası’nın tanıtımla ilgili sosyal medya hesapları olan Kuşadası Güvercin ile ilgili de bilgi veren Akdoğan; Facebook’ta 1 milyon 300 binin üzerinde takipçisi olan sosyal medya hesaplarının Kuşadası ve bölgenin tanıtımına büyük katkısı olduğunu dile getirdi ve hesapların takip edilmesini istedi.
Aynı zamanda, Aydın ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren dokuz Oda ve Borsanın başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin fikir alışverişinde bulunduğu toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.