Kuşadası İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda toplanan gruplar ve tiyatroseverler Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürüdü.

TİYATRO İNSANLAR ARASINDA HOŞGÖRÜ VE BARIŞ ORTAMINI GÜÇLENDİRİR


Kuşadası Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Tiyatro Toplulukları Koordinatörü Mehmet Turan, burada yaptığı konuşmada, sahne sanatlarının ilk çağlardan beri insanları bir araya getiren birleştirici gücü ve insanlar arasında yarattığı karşılıklı hoşgörü ve barış ortamına vurgu yapmak açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Turan, "Kuşadası Belediye Tiyatrosu ailesi olarak tiyatroya gönül vermiş yerel gruplarımız ile birlikte bu anlamlı günü kutlayarak insanlık tarihinin en eski sanat dalı olan tiyatronun vadettiği muhteşem enerjiyi çoğaltmak istedik. Sizlerden aldığımız güç ilham ve dayanışma duyguları içerisinde bir arada olmamızın yarattığı sinerji ile yolumuza devam edecek, tiyatronun barışa, dostluğa, sevgiye çağrı yapan evrensel dil aracılığıyla kendimizi ve dünyayı güzelleştirmek için çalışacağız. Belediye Başkanımız Ömer Günel'in hep dediği gibi 'Kuşadası sanatla güzelleşecek' ve bizler de Kuşadası Belediye Tiyatrosu ailesi olarak, çocuk, genç, yetişkin, kadın, erkek ve engelli dostlarımızla bu sürece tiyatro cephesinden katkı sunmak için elimizden geleni yapacağız" dedi. Turan, tiyatrolarına destek sağlayan Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür etti. Dünya Tiyatro Günü’nü kutladı.
Turan'ın yaptığı konuşmadan sonra Seçki Selvi'nin ulusal tiyatro bildirisi ve ABD'li ünlü opera ve tiyatro yönetmeni Peter Sellars'ın uluslararası tiyatro bildirisi okunarak etkinliğe katılanlarla paylaşıldı.