İYİ Parti Koçarlı İlçe Başkanı Zülfikar İstek, DSİ tarafından Kocababa Deresi’nde yapılan traverten taş döşeme çalışmasına tepki gösterdi. Salgın süreci ve mevcut ekonomik şartlarda derenin duvar ve tabanına traverten taş döşenerek, masraf yapılmasına gerek olmadığını savunan İstek, “Nasıl bir zihniyetse paramız mı çok, şaşayı mı seviyoruz bilmiyorum ama esnaf, çiftçi bu kadar zor durumdayken, mazota o kadar zam gelmişken, bu sıkıntıda ısrarla dereyi yapmaya çalışıyoruz. Muhtemelen büyük sıkıntılar yaşayan esnaf da bu dereye tepki gösteriyordur” dedi.

“TUVALET YOK AMA DEREMİZ TRAVERTEN KAPLI”

Yapılan masrafın yaklaşık 10 milyon lira olduğunu duyduklarını dile getiren İstek, şunları kaydetti: “Söylemesi çok kolay bir rakam ama ilçe merkezinden Bıyıklı Mahallesi’ne kadar yaklaşık 16 kilometre ASKİ’nin döşediği temiz su boru hattının maliyeti 5,5 milyon lira. Biz dokuz mahalleye su veren boru hattının maliyetinin iki katını dereye döşediğimiz bu malzemeye veriyoruz. Koçarlı’da eksik olan kanalizasyonun 10 kilometrenin maliyeti 3,5 milyon lira. Bunun 3 katını dereye harcıyoruz. Nasıl bir zihniyet bunu düşünüyor? Allah akıl fikir versin. Koçarlı’da tuvalet yok ama deremiz traverten kaplı.”

“FAYANS DÖŞEMEK NASIL BİR ZİHNİYET?”

İlçesinin çeşitli sıkıntılarından da bahseden İstek, “2 yıldır yurdu yapamadık. Belediye binası çok mu acildi? Önce yurdu yapsaydık. Okullar açıldığında 500 öğrenci ilçemize gelse kötü mü olacaktı Koçarlı esnafı için? Biz bunları anlatmaya çalıştık. Yapılmış bir şeyler kötü değildir. Biz yapılanı eleştirmiyoruz. Yapılış şeklini ve zamanını eleştiriyoruz. Bu ekonomik sıkıntılarda derenin içine fayans döşemek nasıl bir zihniyettir. Köylerin birçoğunda sulama gölet dışında, içme suyunda da büyük sıkıntı yaşandı. Büyükşehir’in sondaj marinasını Aydın’ın tüm ilçelerine sıraya koydular sondaj kazmak için. Bu parayla bu işler yapılabilirdi. Yapılamayan köy yolları var. Mezarlıkların durumu ortada. Birçok yere para aktarılacak yer varken niye Kocababa Deresi? Niye bu kadar ilgi çekti bu dere?” şeklinde konuştu.