Germencik Ziraat Odası'nın talebi üzerine TÜVTÜRK gezici araç muayene istasyonu, ilçeye geldi. Ziraat Odası hizmet binasının arkasında bulunan boş alanda çalışmaya başlayan istasyon görevlileri, gün boyunca toplam 64 traktör ve motosikleti kontrol etti. Muayeneden geçen araçların, vize işlemi gerçekleştirildi.
İlçe Jandarma Komutanlığı, muayene için sıra bekleyen traktör sürücülerini, traktörlerinde can güvenlikleri için rops demiri emniyet çerçevesi kullanmaları konusunda bilgilendirdi. Etkinlikte İlçe Jandarma Komutanı Serkan Nacar, Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu ve 22. Jandarma Trafik Tim Komutanı Ergün Armağan hazır bulundu.

UYGULAMALARDA BAKILACAK

Traktör sürücüleri ile bir araya gelen jandarma ekipleri, bölgelerinde traktör kazaları olduğunu hatırlatarak, “Traktörle yolculuk yaparken düşünün ki traktör yana yattı, bu demir olmazsa ne olacak? Şoför arkadaşımız traktörün altında kalacak. Bölgemizdeki ölümlü kazaların çoğu bu şekilde. Bunu önlemek için bu demiri muhakkak kullanıyoruz. Bu demir bize hayat üçgeni sağlıyor. Bu, eski model traktörlerimizde yok. Bunlar traktörlerini biraz daha dikkatli kullanacaklar. Eğer isterlerse bu demirin aynısından kendi imkanları ile yaptırabilirler. Uygulamalarımızda, mahallelerde yaptığımız kontrollerde bu demire bakacağız” şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİLERİMİZİN AYAKLARINA HİZMETİ GETİRDİK”

Çiftçilerin araç vize işlerini yaptırmalarına yardımcı olduklarını dile getiren Ziraat Odası Başkanı Çapakçıoğlu da, "Çiftçilerimizin traktör ve motosikletlerinin vize işlemleri için soğuk havada Efeler ve Söke'deki muayene istasyonlarına gitmelerini istemedik. Oda olarak çiftçilerimizin ayaklarına hizmeti getirdik. Göreve geldiğimiz günden beri gezici muayene istasyonunu ilçemize çağırıyoruz, talep olduğu sürece de çağırmaya devam edeceğiz. Gezici istasyon sayesinde kolaylıkla vize işlemlerini yaptıran çiftçilerimiz hem zamandan, hem de yakıttan tasarruf ediyor. Tüm çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Çiftçiler de, bilgilendirme ve hizmet için İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ziraat Odası’na teşekkür etti.