Camikebir Mahallesi, Yıldırım Sokak üzerinde kahvehane işleten 32 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Nuri Akkuş’a, geçen ay 6 bin 682 lira elektrik faturası geldi. 5 yıllık kahvehane işletmeciliği işinde, en yüksek bedelli elektrik faturası eline ulaşan Akkuş, faturayı görünce adeta şoka uğradı. Kendisini ziyaret eden İYİ Parti Germencik İlçe Başkanı Sabahat Baltacı Toker’e elektrik faturasından dert yanan esnaf Nuri Akkuş, “İş yerime ocak ayında 5 bin 643 lira, şubat ayında da 6 bin 682 lira elektrik faturası geldi. Daha önceleri ise faturam bin 500 lira, bin 600 lira oluyordu. Ocak ayı faturasını, tanıdıklarımdan borç alarak ödedim. Son gelen faturayı ise henüz ödeyemedim. Bu faturayı ödemek için açıkçası kredi çekmeyi düşünüyorum. İş yerimde 10 lamba, bir yedek, bir de ısıtıcı var. Isıtıcıyı da kullanmıyoruz. 2 bin 500 lira olan iş yeri kiramdan daha yüksek elektrik faturaları nasıl geliyor, anlamakta gerçekten zorlanıyorum. İş hayatımdaki en yüksek elektrik faturalarımı son iki ayda aldım” şeklinde konuştu.

“BAŞKASININ YANINDA ÇALIŞMAK DAHA KARLI”

İşçi ücreti, kira, tüp, elektrik ve benzeri giderlerinin yanı sıra kendi sigortasını da yatırdığında Akkuş, aylık gelirinin bir asgari ücretten daha az olduğunu söyledi. Akkuş, “İki ay daha aynı şekilde elektrik faturası gelirse, dükkanı kapatıp kendime iş bakacağım. Çünkü başkasının yanında çalışmak daha karlı” ifadelerini kullandı. Yüksek bedelli elektrik faturaları karşısında ayakta kalmasının zor olduğunu anlatan Akkuş, faturaları ödemek için ya taksit getirilmesi ya da elektrik fiyatlarında indirime gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

“ESNAFIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

Akkuş’un sorunlarını dinleyen İlçe Başkanı Toker de, “Esnafımız, özellikle yüksek elektrik faturaları nedeniyle zor günlerden geçiyor. Zaten salgından dolayı uzun süre mağdur oldular. İktidarımızda biz esnafımızın yanında olacağız. İstihdam oluşturan, ekonomiye katkı sunan esnafımıza köstek değil, destek olacağız” şeklinde konuştu.