Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, mart ayı ikinci toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantıyı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili CHP’li Evrim Karakoz yönetti. Toplantıda bir araya gelen Karakoz ve meclis üyeleri, gündemde yer alan 31 maddeyi görüştü.

BÜTÇEYE EK ÖDENEK


Büyükşehir bütçesine 27 milyon 500 bin lira ek ödenek verilmesine karar verilen toplantıda, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü’nün İller Bankası’ndan yatırımlar için kullanacağı kredi için Büyükşehir Belediyesi yasal paylarının garantör olarak gösterilmesi ve bu garantörlüğe ait her türlü işlemin yürütülmesi için belediye başkanına yetki verilmesi hususu kabul edildi. ASKİ Genel Müdürlüğü’nün Germencik atıksu arıtma tesisi inşaatı için 55 milyon 449 bin lira, İncirliova ilçe merkezi kısmi kanalizasyon şebekesi, yağmursuyu şebekesi ve Sandıklı Mahallesi kanalizasyon şebekesi ile kolektör hattı inşaatı için de 116 milyon 668 bin lira kredi kullanacağı açıklandı.

YARIŞMA YAPILACAK


Toplantıda ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlenmesi ve bu yarışmalarda dereceye girecek olan katılımcılara ödül verilmesi de uygun bulundu. İlde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin okuma bilincini yaygınlaştırmak amacıyla kitap alınarak, Aydın Valiliği’nin izninin ardından kitapların öğrencilere dağıtılması ile muhtelif ilçe ve mahallelerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi taşınmazlarının satılması kararı alındı. Tüm gündem maddelerinin ele alınmasının ardından Meclis Başkanı Karakoz, toplantıyı kapattı.