Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi düzenlemiş olduğu “ Aydın İli Geneli Münazara Turnuvası” ile bir ilke imza attı. 23 Şubat tarihinde Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu’nda münazara eğitimleri ile başlayan süreçte, maçlar 5-6 Mart tarihlerinde sona erdi.

YOĞUN İLGİ

Büyük bir ilginin olduğu ve toplam 64 takımın yarıştığı turnuvaya Aydın il genelinden lise öğrencileri katıldı. Büyük ilgi ve heyecana sahne olan yarışmalarda, hafta sonu yapılan finallere Aydın Sosyal Bilimler Lisesi, Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi ve Aydın Fen Lisesi öğrencileri kaldı. Okulun toplantı salonunda yapılan finalde Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi takımı birinci olurken; Aydın Sosyal Bilimler Lisesi ikinci, Aydın Fen Lisesi de üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere kupa, plaket, belge ve hediye çekleri takdim edildi.

ÖĞRENCİLERE YURT DIŞINA GİTME İMKANI

Yapılan bu faaliyetlerle öğrencilerini donanımlı olarak mezun etmeyi hedeflediklerini ifade eden SBL Müdürü Mehmet Öztaş, “Okulların öğrencileri akademik yönden hazırlamasının yanında sosyal, sportif, kültürel ve bilimsel çalışmalarla onları donanımlı bir hale getirmek gibi bir görevi de vardır. Biz de Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi olarak, öğrencilerimizi konferans, sempozyum, forum, münazara, TÜBİTAK projeleri, Erasmus ve E-twinning projeleri, tiyatro, müzik, resim gibi alanlarda yürüttüğümüz faaliyetlerle donanımlı birer öğrenci olarak mezun etmeyi hedefliyoruz. Bu çerçevede birçok öğrencimize Erasmus+ projeleri ile yurt dışına gitme ve farklı ülkelerle birlikte proje yürütme imkanı sağlandı ve şuan yürütülen 4 Erasmus+ projesi ile birçok öğrencimiz yurt dışına gidecek. Ayrıca önümüzdeki süreçte de Aydın ili geneli hikaye yazma yarışması, Ulusal Forum, paneller ve yarışmalarla bu faaliyetlerimiz devam edecek” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Birçok konuda münazaranın öğrencilere katkısını önemli bulduklarını söyleyen Mehmet Öztaş, “Münazara konusunda 2019 yılından beri çalıştık. Öğrenci ve öğretmenlerimiz bugüne kadar birçok yüz yüze ve online eğitimlere katıldı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hülya Serin ve Tarih Öğretmeni Özlem Karabacak’ın bu konuda büyük gayretleri oldu. Peitho Münazara ekibiyle iş birliği yapılarak, 18 kişilik jüri ekibiyle birlikte gerçekleştirilen turnuva beklediğimizden daha büyük ilgi gördü. En fazla 48 takım olarak planlanan turnuvaya müracaatın fazla olması nedeniyle sayı 64’e çıkarıldı. Turnuvaya 130’dan fazla öğrenci katıldı. Zevkli ve eğlenceli maçlar izledik, öğrenciler heyecanlı ve ilgiliydiler. Okulum adına; katılan tüm öğrencilere, okullara; öğretmenlerimiz Hülya Serin ve Özlem Karabacak’a, Peitho Münazara ekibine, görev alan öğrencilerimize; bizlere destek olan sponsorlarımıza ve Nazilli Belediyesine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.