Nazilli’de açıldığı ilk günden bugüne kadar moda sektöründe hızlı bir çıkışla başarıyı yakalayan iş kadını Mesude İpek Tilki, gerek hazır giyim gerekse kendi özel dikim atölyesiyle müşterilerinin en özel günlerine dokunmaya devam ediyor. Yaz sezonunun oldukça pırıltılı geçeceğini vurgulayan Tilki, moda ile ilgili tüyoları bizlerle paylaştı.

‘MODAYA ÇOCUKLUKTAN GELEN İLGİM VARDI’

İlk, orta ve liseyi Ankara’da okuyan Mesude İpek Tilki, çocukluktan bu yana modaya karşı çocukluktan gelen bir ilgi olduğunu açıkladı. Üniversite yıllarında Halk Eğitim Merkezi ile başlayan moda macerasını anlatan Tilki, “Kırklareli’nde gıda bölümünü okuduktan sonra Tekirdağ’da Kimyaya geçiş yaptım. Ama çocukluğumdan itibaren modaya, terziliğe karşı içimde hep bir istek vardı. Çizmekten ziyade yapmaya eğilimim vardı. Evimizde dikiş makinesi vardı ancak annem hiç oturtmadı. Hiç bilemeden pazardan kumaş alıp biriktiriyordum. Sonrasında Tekirdağ’da okurken arkadaşımın vasıtasıyla Halk Eğitim Merkezinde kurslara başladım. Oraya başlayınca okulu bir süre bıraktım çünkü çok yoğun gidiyordu. Sonra diyetisyenliği bitirdim. Ama modayı hiç bırakmadım, yenilenmeye, kendimi geliştirmeye kurslara ve eğitimlere devam ettim. Eşimle birlikte evlenince Nazilli’ye taşındık ve iş yeri açmaya karar verdik” dedi.

‘BU SENE GÖZLER IŞILTIYA DOYACAK’

Alışılmışın dışında farklı tasarımlara yön vermeyi sevdiğini söyleyen Tilki, müşterilerinin de bu farklılığı sevdiğini söyledi. Tilki, “Bilinenin biraz dışına çıkmak istiyoruz. Herkes tek tip giyiniyor gibi bir görüntü var. Biz kendi zevkimizi doğrultusunda insanların da hoşlanabileceği şekilde satmaya yönelik bir amaç belirledik. Hazırdan beğendiğim ürünler var kendi tasarladığım atölyelere diktirdiğim kendi etiketimin olduğu hazır giyimler var. Aynı zamanda da müşteri isteği doğrultusunda özel dikim de yapıyoruz. Nazilli’de talep çok güzel. Hem hazır hem dikim hem de ürün kalitesi olarak gerçekten çok özeniyorum. Kumaşları bizzat gidip kendim seçiyorum. Özellikle kumaşlarımı İstanbul’dan alıyorum. Bazen İzmir’de olabiliyor. Bu sene yaz kıyafetleri için daha çok satenler, şifonlar, pul payetler ön planda olacak ve daha çok tek renk. Dekolte bu sene doyacağız. Dagaje, kare yakalar, drapeler. Tesettür giyimde ise yine drape, karpuz kollar, balon kollar biraz daha gösterişli kıyafetler olacak. Gelinlerde de korseli gelinlikler daha helen tarzı, daha romantik tarzı gelinlikler moda. Tesettür gelinlerde ise daha kabarık daha işlemeli gelinlikler var. Bu sene gözler ışıltıya doyacak” diye konuştu.

‘HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL’

Kadın girişimcilerin kendilerine güvenmelerinin çok önemli olduğunu söyleyen Tilki, “Kadın girişimcilerimiz şunu bilemelidir ki; hiçbir şey için geç değil. İçlerindeki güce inansınlar. Ne istiyorlarsa hayallerinde ne varsa onu yapsınlar. Bildikleri yoldan şaşmadan kendilerine güvensinler” şeklinde konuştu.