Kuşadası'nda yaşayan Ukraynalılar Kaya Şavkay Meydanında bir araya gelerek üzerinde Rusça, Ukraynaca ve Türkçe savaş karşıtı sloganlar bulunan pankart taşıdılar. Rus işgalinin durdurulması için bir kez daha tüm ülke liderlerine çağrıda bulunarak Ukrayna'da masum sivillerin ölmeye devam ettiğini haykırdılar.

BU SAVAŞ DEĞİL, RUSYA KATLİAM YAPIYOR

Kuşadası Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Olena Burgaç, yaptığı açıklamada, baskı ve korkunun olmadığı bir ülkede özgürce ve barış içinde yaşamak ve çocuklarını büyütmek istediklerini söyleyerek, " her savaşta olduğu gibi Rusya'nın ülkemizi işgalinde de binlerce insan yaşamını yitiriyor. Kuşadası'nda yaşayan biz Ukraynalılar bir çok ülkede yaşayan yurttaşlarımız gibi endişe içindeyiz. Tüm dünya liderlerinin çığlıklarımızı duymasını, savaşın bir an önce sona erdirilmesi için harekete geçmesini bekliyoruz. Savaşla geçen her an yeni ölümler ve içinden çıkılmaz sorunlar çoğalıyor. Artık bu savaştan çıktı katliama dönüştü bu katliamın durdurulmasını istiyoruz. Ruslar asker veya sivil dinlemiyor her yeri hedef alıyorlar" dedi. Kuşadası Belediyesi'nin de verdiği destekle Ukraynalılar için bir yardım kampanyası başlattıklarını, isteyen herkesin belediye düğün salonunda açılacak olan destek standına yardım yapabileceğini ifade etti.

Meydanda toplanan grup grup, ' savaşa hayır, savaşı durdurun, Ukrayna yanıyor susmayın ' yazılı pankartlar taşıdılar. Ulusal marşlarını okurken duygusal anlar yaşandı. Gözyaşı döktüler. Bazı Türk vatandaşları da Ukraynalılara destek verdi.