2022 sezonuna hazırlanan her yıl giriş rekoru kırılan ve kapıları erken kapanan milli parkta çalışmalar son sürat devam ederken yapılan olumsuz paylaşımlara Koray Aşık tepki gösterdi.

GÖLGE ALANLARIMIZI ARTTIRIYORUZ

Aşık, milli parkta yenileme ve düzenleme çalışmaları yapıldığını söyleyerek, " Milli Parkımızın 2022 yılı onaylı yatırım programı kapsamında yapılan çalışmaların tamamı ahşap malzeme kullanılarak 12 adet Ahşap Pergole, 30 adet ahşap çatılı masa yapılacak. Bu yapılan çalışmalardaki amaç ziyaretçilerimizin yoğun olarak kullandığı İçmeler koyunda gölge alanların arttırılarak ziyaretçilerimizin daha rahat ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamaktır. Milli Park Müdürlüğümüzün asli görevi doğa korumadır. Yapılan tüm hizmetlerde doğa koruma öncelikli olarak ziyaretçilerimizin sağlığı, güvenliği ve rahatlığı amaçlanmaktadır. Bu tarz paylaşımlar gibi tamamen algılara yönelik ifadelerle insanları yanıltan kişiler kesinlikle art niyetlidir."

HER ŞEY ZİYARETÇİLERİMİZİN SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İÇİN

"Geçmişte yapılan ve şu anda yapılan her şey ortada ve göz önünde iken, sezon açıldığında milli parkımızdan hiç kimse mutsuz ayrılmayacaktır. 50 yıldır Milli Park’ta bulunan mevcut yapıların dışında hiçbir betonarme yapı yapılamaz, yapılmamaktadır. Mevcut eski restoranların aynı yerinde ve aynı metrekaresine uyularak yenileme ve bakım çalışmaları yürütülmektedir. Yapılan çalışmalar, tesisleri kullanan ziyaretçilerimizin sağlık, hijyen ve güvenlik standartları gözetilerek projelendirilmiş ve onaylanmıştır. Kavaklı koyundada kıyıdaki ağaçları, tesisleri ve yolu korumak amaçlı taş duvar yapılmaktadır. Çalışmalar bitene kadar, ziyaretçilerimizin bu tarz paylaşımlara itibar etmemesini rica ediyoruz” dedi.