Koçarlı'da çiftçilerin arazilerindeki ürünlere başıboş hayvanlar zarar verirken, ÇMK Başkanlığı ise görevini yapmadığı gerekçesiyle tepki çekti. Çiftçilerin şikayetlerinin artması üzerine, Koçarlı ÇMK Başkanı Ramazan Bayram sessizliğini bozdu.

“ÖDEME YAPMAK ZORUNDA KALACAKLAR”

Aynı zamanda CHP Koçarlı Belediye Meclisi Üyesi olan Bayram, çiftçilerin yüzde 90’ının koruma ücretini ödemediğini söyledi. Alacaklarının ödenmemesi nedeniyle kurum olarak hizmet verdikleri binanın kirasını ve çalıştırdıkları bekçilerin maaşlarını veremediklerini belirten Başkan Bayram, "Binlerce dönüm tarım arazisi üzerinde koruma hizmeti veriyoruz. Bugüne kadar çiftçilerin yüzde 90’ı koruma ücreti ödememiş. Biz de üç bankada temlik koydurduk, çiftçilerimiz kredi çekerken veya başka işlem yaptıklarında, koruma ücreti alacaklarımız karşılarına çıkacak ve ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Bazı çiftçilerimiz hem para ödemiyor, hem de hizmet alamadığından şikayet ediyor" dedi. Bayram, kendilerine bilgi verilmemesi nedeniyle çiftçilerin tarlalarına ne ektiklerini bilmediklerini söyledi.

PROSÜDÜRÜ HATIRLATTI

Yaklaşık 4-5 yıl önce, isteyen çiftçilerin ÇMK’dan çıkabilecekleri ve koruma ücreti ödememeleri yönünde açıklamaların olduğunu hatırlatan Başkan Ramazan Bayram, "ÇMK’dan çıkmak için çiftçinin prosedüre göre arazisinin etrafını telle çevirmesi, güvenlik kamerası taktırması ve bekçi tutması gerekiyor. Aksi bir durumda ise ÇMK sorumluymuş" ifadelerini kullandı.