Koçarlı Belediye Meclisi, mart ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclisi Salonu'nda düzenlenen toplantıyı, Belediye Başkanı AK Parti'li Nedim Kaplan yönetti. Toplantıda bir araya gelen Başkan Kaplan ve meclis üyeleri, 8 madde görüştü. Yoklamanın alınması ile başlayan toplantıda, belediyeye ait banka hesaplarının kamu hizmetlerine tahsisli olması nedeniyle haczedilemeyeceğine ilişkin oy birliği ile karar alındı.

"RUTİN BİR İŞLEM"

Belediye Başkanı Kaplan, belediye paralarının haczedilmesinin önünü kapattıklarını belirterek, "Personel aylıklarının ve belediye gelirlerimizin haczedilmesinin önünü kapatıyoruz. Bu, rutin bir işlem. Bazen aylıklara haciz koydurmak istiyor x firması, maliye veya başka bir şey. Bunun önünü kapatmak için meclis kararı almamız gerekiyor. Yasa zaten açık haczedemiyor. Ancak bunun mecliste de onaylanması lazım" dedi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL MAAŞLARINDA DÜZELTME

Yılbaşından önce 50 lira eksik belirlenen sözleşmeli personel ücretleri, alınan yeni bir kararla düzeltildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yapımını tamamladığı iki halı sahanın Koçarlı Belediyesi’ne tahsis edilmesi de kabul edildi.

KÜTÜPHANEYE 25 YILLIK TAHSİS

Toplantıda ayrıca Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne bağlı Koçarlı'da yer alan kütüphaneye, yeni belediye hizmet binasında 25 yıllığına ücretsiz yer tahsis edilmesi kararlaştırıldı. Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından Başkan Kaplan, toplantıyı kapattı.