İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’nin Millet İttifakı'na zarar verdiği gerekçesiyle görevinden alınmasının ardından, il yönetim kurulu kararıyla yeniden il başkanlığına seçilen Recep Taner, görevine başladıktan sonra ilk Ankara ziyaretini gerçekleştirdi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, il divan ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve il kadın kollarının eşlik ettiği Taner, TBMM'de partisinin grup toplantısına katıldı. Toplantının ardından, İYİ Parti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Taner başkanlığındaki İYİ Parti Aydın heyeti, Genel Başkan Meral Akşener ve başkanlık divan üyeleri ile bir araya geldi. Görüşmelerini tamamlamasının ardından Aydın’a dönen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Ankara ziyareti ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Aydın'ın Türkiye'nin zeytin ambarlarından biri olduğunu hatırlatan Taner, zeytinlik alanların madencilik faaliyetine açılması ile ilgili düzenlemeye tepki gösterdi. Söz konusu düzenlemenin çıkmasının ardından, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin görevinden affını istediğine işaret eden Taner, zeytinlik düzenlemesi, ekonomik göstergeler ve diğer çalışmalar sonucunda da AK Parti'nin iktidarını kaybedeceğini savundu.

"ENFLASYON YÜZDE 100'ÜN ÜZERİNDE"


"TÜİK'e göre her ne kadar yüzde 60 civarında bir mutlak enflasyonu gösterilse de yüzde 100'ün üzerinde bir enflasyonun olduğu ortada" diyen Taner, vatandaşın pazarda alışveriş filesini dolduramaz hale geldiğini ifade etti. Taner, akaryakıt fiyatlarının günlük düzenli olarak arttığına dikkat çekerek, bu zamların vatandaşa yansıyacağını dile getirdi.

“ZAMPİYON”


AK Parti iktidarının zam şampiyonu olduğunu iddia eden Taner, şunları kaydetti:
"AKP hep şampiyonlukları sevdi, hep başarılardan bahsetti, gerçekten de bugün biz kendilerine zampiyon diyoruz. Zam şampiyonu oldular. Türk milletinin bunları tarihin tozlu sahnesine göndereceğine inanıyoruz."

AKŞENER, ÜÇ İLÇEYİ ZİYARET EDECEK


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyaseti sahada yaptığını ve şehirleri ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiğini aktaran Taner, "Sayın genel başkanımıza yapmış olduğumuz ziyaret neticesinde, biz kendisinden mart ayının sonuna doğru Aydın’a bir program yapmasını talep ettik. Ama sağ olsun sayın genel başkanımız, ‘Millet bizi çağırıyor’ ana gündemi ile 12 Mart’ta Aydın’a gelecek. Aydın’da saat 09.50’de İncirliova’da, saat 11.30’da Efeler’de, saat 13.30’da da Nazilli’de olacak. Genel başkanımız, iki belediyemizi ziyaret edecek ve esnafla bir araya gelecek” dedi.

"KONJEKTÜR, SEÇİMİ ZORUNLU KILIYOR”


Bu sene seçime gidileceği beklentisinde olduğunu kaydeden İl Başkanı Taner, "Konjektür şu anda ülkede en kısa zamanda seçimi zorunlu kılıyor. Bir gün seçim kararı aldığını görürüz düşüncesindeyim" şeklinde konuştu.

“8 MİLLETVEKİLİNDEN 6’SINI ALMAMIZ LAZIM”


Taner, İYİ Parti’nin Aydın’da birinci parti olma hedefini gerçekleştirmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Aydın’da en güçlü parti ile aramızdaki oy farkı 10 puan civarında. Birinci parti olmak zorundayız. Çünkü altı genel başkan, mevcut sistemi değiştirmek için çalışmakta. Güçlendirilmiş parlamenter sistem ortaya kondu. Bu bağlamda genel seçimlerde Millet İttifakı olarak mecliste 400 milletvekili çıkarmamız lazım ki bu güçlendirilmiş parlamenter sistemi devreye sokabilelim. Veya en azından 360’ı bulalım ki referanduma götürebilelim. Biz Aydın Teşkilatı olarak kentimizde 8 milletvekili varsa bunun dördüne talibiz. Zaten bu sistemi, değiştirmek için bizim Aydın’da Millet İttifakı olarak 8 milletvekilinden 6’sını almamız lazım. Biz bunu Aydın’da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

"SORUN YOK"


Kamuoyunda ilçe başkanları ile arasında bir sorun varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Başkan Taner, "Bizim arkadaşlarımızla aramızda bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Öyle bir sorun olduğunu gündeme getirmeye çalışan bir olgu var mı? Var. Ama öyle bir şeyin olduğuna ihtimal vermiyorum. Yokmuş gibi davranarak da devam ediyorum. Bizim baktığımız pencereden öyle bir sorun yok" ifadelerini kullandı.