Açılışı konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, “Malum gündem Rusya- Ukrayna savaşı. Biz savaşa hayır diyoruz. Biz dini, dili, ırkı, ülkesi ne olursa olsun insanlar ölmesin diyoruz” ifadelerini kullandı. Meclis üyeleri de Erikmen’in sözlerine destek verirken bir evvelki meclis zaptı oylamaya sunulmasının ardından Küçükdağlı Mahallesi 120 ada, 14 parselde plan değişikliği yapılması hususunun görüşülmesine geçildi. Konu hakkında bilgi veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli Selma Cabar, “Burası belediyemize ait bir parsel. Burayı Millet Bahçesi olarak değerlendirdik. Burada sosyal tesis alanı olarak 5000’lik imar değişikliği Büyükşehir tarafından onaylandı. Askıya çıkarıldı. Bir itiraz olmadı. 1000’lik imar değişikliği için de belediyemiz değerlendirme yapacak” dedi. Gündem maddesi imar Komisyonuna sevk edildi.


TOKİ ALANINDA GEREKLİ OLAN İMAR DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK


Büyükdağlı Mahallesi 589 ada 4, 7, 8 ve 9 parsellerde plan değişikliği yapılması hususu görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Selma Cabar “Burası TOKİ alanı. 5000’lik imar değişikliği Büyükşehir tarafından onaylandı. Askıya çıkarıldı. Bir itiraz olmadı. 1000’lik imar planı değişikliği için belediye olarak değerlendirme yapacağız” dedi. Konu İmar Komisyonuna sevk edildi” dedi. Başkan Erikmen de “TOKİ olarak değerlendirmeyi düşündüğümüz alanda TOKİ çalışmasını yapabilmemiz için gerekli olan imar değişikliğini yapıyoruz” dedi.

ERİKMEN’E YETKİ VERİLDİ


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen coğrafi verilerin gerçek ve tüzel kişilere satışı ile ilgili ücret tarifesinin görüşüldü. Bilgi veren Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici, “Bu gündem maddesi imar durumları ile ilgili imarın yaptığı tüm işlerle ilgili ücret tarifesini ifade ediyor. Pek çoğu 2022 yılı ücret tarifesinde var. Ama orada olmayanlar da var. Onları belirledik” dedi. Belirlenen tutarlar oy birliği ile kabul edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürütülen Toplu Uygulama Yardımlarında Protokol yapılması hususu görüşüldü. Yazı İşleri Müdürü Sedat Kesici bu konuda, “Daha önce bu kararı Zeki İnal döneminde almıştık. Şimdi başkan değişikliği olduğu için bu kararı Mehmet Erikmen adına alacağız” şeklinde bilgi verdi. Başkan Erikmen de “Küçük Arık’ta Kültür Bakanlığımızla yaptığımız protokolün devamı. Bununla ilgili yetki istiyoruz” dedi.

“OTOPARK PARALARI HAVUZDA BİRİKECEK”


Otopark bedeli hesaplarında yerleşme gruplarının belirlenmesi hususu görüşüldü. Bu konuda bilgi veren Kesici, “Bunu daha önce Büyükşehir alıyordu. Yönetmelik değişti. Artık İlçe Belediyeleri alacak. Ayrı bir hesap açıldı, ayrı bir hesaba yatacak. 4 katlı bir apartmanın otopark bedeli 80 bin lira tutuyor. Devletin yaptığı bir belirleme var. Buna göre ‘Birinci gruptan yüzde yüzü, ikinci gruptan yüzde 90’ı, üçüncü gruptan yüzde 80’i, dördüncü gruptan yüzde 70’i, beşinci gruptan yüzde 60’ı alınacak’ deniyor. İmar Müdürlüğü ile görüştük. ‘Burası küçük bir yer her yeri beşinci grup kabul edelim’ dedik. Bu alınan para otopark harici hiçbir yerde kullanılamayacak. Ayrı bir hesapta birikecek. Belediye bir otopark yaparsa para orada kullanılacak” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

İMAR KOMİSYONUNA İYİ PARTİLİ BAŞKAN SEÇİLDİ


Şubat ayı meclisine ilçe mahallelerinde bulunan hisseli tapusu olan yerlerin belediyeye alınması veya satışı hususunun görüşülmesi olarak gelen İmar Komisyonuna sevk edilen konu hakkında İmar Komisyonunda gelen rapor okundu. Başkanlığını İYİ Partili Nail Kurt’un yaptığı üyeliklerinde AK Partili Memduh İlgili, MHP’li Mehmet Demiralak, Uğur Çoban ve CHP’li Erdinç Gümüş’ün bulunduğu komisyonun hazırladığı rapor İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli Selma Cabar tarafından okundu.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ


Komisyon başkanı Nail Kurt, “Satılmasına karar verdiğimiz yerler çok küçük parçalardır, bunu kamuoyunu bilmesini isterim” dedi. Cabar da “Mesela bin 672 metrekare bir tapu alanı var 28 metrekaresi bizim. Böyle çok küçük metrekarelerde hissemizin olduğu alanlarda bu kararlar alındı” şeklinde maddeye açıklık getirdi. Mehmet Erikmen, satıştan ziyade düzeltme diyebiliriz” ifadelerini kullanırken gündem maddesi komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi.