Germencik Belediye Meclisi, mart ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıyı Belediye Başkanı Fuat Öndeş yönetti. 4’ü gündem olmak üzere toplam 6 maddenin görüşüldüğü toplantıda Hıdırbeyli Mahallesi, Camlıtepe mevkiinde bulunan ve daha önce 29 yıllığına kiralanması kararlaştırılan 42 dönüm genişliğindeki belediye taşınmazından 6 dönümünün özel eğitim tesisi için ayrılmasına oy çokluğu ile karar verildi. Oylamada Millet İttifakı’ndan Batuhan Değirmenci ve Bülent Yeşil hayır oyu kullandı.

“EĞİTİM ALANI İÇİN PLAN DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLECEK”


Söz konusu madde ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Fuat Öndeş, “Çakaloğlu benzinliği diye tabir ettiğimiz yerde büyük bir arazimiz var, Hıdırbeyli Belde Belediyesi'nden bize kalma. Birkaç girişimcimiz buranın değerlendirilmesi, bu komplikenin sosyal olarak, istihdam olarak yapılması adına birkaç teklifle geldi. Biz daha önce buranın 29 yıllığına kiralanması hakkını aldık. Akabinde bu yere özel bir eğitim, yani kolejin gelmesi yönünde bir teklif daha geldi. Yatırımcı dedi ki bize, ‘Buraya kolej yapmak istiyoruz’ dedi. Yaklaşık 5 dönümlük alanın buradan ayrılarak, eğitim alanı için plan değişikliğine gidilecek. Ama bu süreçlerin de yaşanması gerekiyor. Bu anlamda burada bir hazırlığa girdik” dedi.

“SÜRE UZUN”


Cumhur İttifakı’ndan Meclis Üyesi Hicran Çolak, kira süresinin çok uzun olduğunu, taşınmazı belediyenin iş yeri ve benzeri şekilde kendisinin değerlendirmesini beklediklerini söyledi. Kira süresinin henüz belli olmadığını dile getiren Başkan Öndeş de, eğitim kurumuyla yapacakları pazarlıkta kendilerine vereceği teminata göre karar vereceklerini ifade etti.

“KATMA DEĞER SAĞLAYACAK”


Cumhur İttifakı’ndan Halit Germen de, kira süresinin kısa olması halinde yatırımcının kabul edeceğini düşünmediğini söyledi. İncirliova'nın gelişmesine özel okulların verdiği katkıyı hatırlatan Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Türkiye'de tanınan bir eğitim kurumunun Germencik'e gelmesinin katma değer sağlayacağına vurgu yaptı.

3 KAMYONET ALINACAK


Toplantıda ayrıca belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere Devlet Malzeme Ofisi'nden veya ihale yolu ile 3 adet kamyonet alınmasına karar verildi. Diğer maddelerin de ele alınmasının ardından Başkan Öndeş, toplantıyı kapattı.