Aydın SES Gazetesi'nde yayımlanan 'Muhtarlar Konuşuyor' yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan, Nazilli Dallıca Mahalle Muhtarı Mustafa Uçar, mahallesinde yapılan çalışmaları açıkladı. Muhtar Uçar, koordineli bir şekilde çalıştığı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Nazilli Dallıca Mahallesinin dokuzuncu muhtarı olan, bir dönemdir muhtarlık koltuğunda oturan Uçar, mahalleye hizmet noktasında adaylığını koyduğunu söyledi. Muhtar Uçar, “Öncelikle Aydın Ses Gazetesine biz muhtarların sesi olduğu için teşekkür ediyorum. Mahallemize hizmet adına muhtarlık görevine adaylığımızı koyduk ve çok şükür alnımızın akıyla görevimizin başındayız. Dallıca Mahallesi Nohutçu, Eğrek, Asfalt altı ve merkez olmak üzere 4 ayrı sokaktan oluşuyor. Uzun yıllardır merkezde alt yapı çalışmaları tüzel kişi tarafından yapılmış. Bütün sosyal alt yapı, şebeke, iyi su hattını kendisi getirmiş kendi imkanlarıyla getirmiş bir yerleşim. Tabi ki Büyükşehir Yasasıyla birlikte bu hizmetler tamamen devir oldu ve bütün hizmetlerimizi Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazili Belediyesi bazı noktalarda da YİKOP’tan almaya başladık” dedi.

‘ NAZİLLİ BELEDİYESİ İLE YAKLAŞIK 4 BİN METRE YOL DÖŞEDİK’

Nazilli Belediyesi’nin Dallıca Mahallesi’nde yapmış olduğu çalışmalardan bahseden Uçar, “Dallıca’nın Eğrek sokağında yerleşik yerler yaklaşık 50 seneye dayanıyor. Bu sokağımızda hiçbir şey yapılmamış desek yeridir. Eğrek’de ilk olarak Nazilli Belediyemizle 4 bin metreyi geçkin taş döşedik ve bir park yaptık. Neticesinde ufak tefek işleri kaldı. Devlet su işleri kenarında YİKOP’a yaklaşık bir 6 bin metre bir taş döşettik. Devamında Nazilli Belediyesinin yol açılması gereken yerler vardı o çalışmalarımız devam ediyor. Dallıca Mahallemize şehir içi minibüsü olarak 3 numara çalışıyor. Bunu aynı şekilde Eğrek Sokağımıza geçirip oradaki mağduriyeti kaldırmak istiyoruz. Yüzde 80’ini hallettik yollar açılıyor. Nazilli Belediyesiyle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok yollar açılıyor. Sadece UKOME’ye yazılar var onları yazacağız, belirli prosedürler var. Yolun açılması bizim için önemliydi. Yolu YİKOP yaptı, temizliğini yolun bölgesini komple Nazilli Belediyesi yaptı, koordineli bir çalışma oldu” şeklinde konuştu.

‘ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYLE KAVŞAK YAPIMI GERÇEKLEŞTİRDİK’

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle pandemi döneminde ve sonrasında yoğun bir mesai içerisinde çalıştıklarının altını çizen Uçar, “Aydın Büyükşehirle yaptığımız çalışmalarda ise pandemi döneminde Doğu Koordinatörü Yüksel Macaroğlu ile görüşerek, 8 kez sinek ilacı yaptık. İlacı Aydın Büyükşehir Belediyesinden temin ettik, mahallemizde traktörlerle haftalık düzenli olarak ilaçlarımızı attık. Yine Aydın Büyükşehir ile Dallıca Mahallesi’ne girişte kavşak yapımı gerçekleştirdik. Devlet Karayolunu’nun bütün yükünü bizim Fatih Sultan Mehmet Caddesi alıyordu. Ciddi şekilde araç trafiği yaşıyorduk ve ciddi kazalar meydana geliyordu. Aydın Büyükşehir Belediyemize bu isteğimizi ilettik ve çok kısa sürede kavşak yapımı tamamlandı. Hatta yapıldığından bu yana hiç kaza olmadı diyebiliriz. Bu çalışma bir de Nazilli ile İsabeyli arasında sıkışan bir mahalle olduğumuz için Fatih Sultan Mehmet bulvarı burada 20 metreye indi. Aydın Büyükşehir Fen işleri bunlarla alakalı çalışmaları yapıyor gerekli dilekçelerimizi verdik. Bu yolun trafiğe 20 metre olarak açılması var. Biz de halkımızla beraber Aydın Büyükşehir Belediyemize nasıl destek olabiliriz diye düşündük. Bölgedeki büyük yer sahiplerinden muvafakatname aldık. Vatandaşlarımızdan öncü olanlar oldu. Büyükşehir’in belediyelerin yükünü hafifletelim istedik” diye konuştu.

‘ATATÜRK İÇİN 7 BİN KİŞİLİK KEŞKEK HAYRI’

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi’nin destekleriyle Ulu Önder Atatürk için 7 bin kişilik keşkek hayrı verdiklerini anlatan Uçar, “Biz seçildiğimiz takdirde bir sözümüz vardı mahalle sakinlerimize o da; rahmetli Ulu Önder Atatürk’ün ruhu için mevlit okutmaktı. Onu da yaptık çok şükür. 10 Kasım’da 7 bin kişilik keşkek hayrı yaptık. Bu konuda Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Nazilli Belediyesi çok destek oldu. Bizzat Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımızı Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret ettim, ‘bu konuda gereken ne ise yapılsın’ talimatını verince Aydın Büyükşehir ekipleri destek oldular” dedi.

‘AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE KANALİZASYON ÇALIŞMALARI YAPTIK’

Kanalizasyon yapımlarından bahseden Uçar, biriken yağmur sularının Aydın Büyükşehir Belediyesi ile çözüme ulaştığını ifade etti. Uçar, “Yine Mahallemizde kanalizasyon yapımları çok dar yapılmış ve kodları ayarlanmamış durumdaydı. İlk etap olarak Aydın Büyükşehir Belediye ekipleri, Devlet Demiryollarının kenarına bir hat çekti. Büyük bir boruyla geçirdiğimiz için buranın yükünü komple aldı. Oranın taş döşemesi yapıldı. Sonrasında yağmur sularının giderlerinin noktasında tren yolunun olduğu yerde yaklaşık 50 cm kadar su birikintisi oluyordu. Aydın Büyükşehir bununla alakalı yaklaşık 1 kilometrelik büz döşendi. Bu büzle alakalı bütün yağmur suyu hattını yerin altından tahliyesini sağladık ve şu an o su birikintileri olmuyor. Bir de asfalt altında çok atıl bir yolumuz vardı. Orada Aydın Büyükşehir Belediyemizle parke taşı döşemesi gerçekleştirdik” ifadelerine kullandı.

‘İSTEKLERİMİZE MUTLAKA ÇÖZÜMLÜ DÖNÜŞLER ALIYORUZ’

Son olarak mahalle hizmetleri için mahalle sakinleri ve şahsı adına teşekkür eden Uçar, “Destek olan Milletvekillerimize, Sayın İlçe Kaymakamımız Sedat Sırrı Arısoy’a, Aydın Büyükşehir Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na ve ekibine, Nazilli Belediye Başkanımı Kürşat Engin Özcan’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gerek Aydın Büyükşehir Belediyesiyle gerekse Nazilli Belediyesiyle koordineli çalışmalarımız devam ediyor. Biz isteklerimizi Aydın Büyükşehir Belediyemizde gerekli mercilere ilettiğimizde olumsuz hiçbir şeyle karşılaşmıyoruz. Mutlaka dönüşleri oluyor. Bu dönüşlerle birlikte çözümler üretiliyor. Biz ne istediysek zamanı geldiğinde yapılıyor. Minnetlerimizi sunuyorum” diye konuştu.