Aydın'ın önde gelen tur şirketlerinden biri olan Fibar Tur, 2015 yılında ilk adımı attığı turizm sektöründe, her geçen gün büyümesini sürdürdü. Günün koşullarına uygun olarak yenilenen ve özel kampanyalar düzenleyen Fibar Tur, verdiği hizmetle kısa sürede adından söz ettirir hale geldi. Fibar Tur'un sahibi olan genç iş adamı Fırat Barışık, şirketinin başarı hikayesini paylaştı. Aynı zamanda Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği (AY-SİAD) Başkanı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Aydın Bölge Temsil Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası 13. Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı olan Barışık, lise yıllarında turizm sektörüne ilgisinin olduğunu fark ettiğini belirterek, "Aydın bir turizm kenti. Kentin de etkisiyle ben lise dönemimde turizm sektörüne ilgi duymaya başladım. Bir süre bir turizm şirketinde ofisboy şeklinde çalıştım ve ardından üniversiteye okumaya karar verdim. Ailemin meslek tavsiyelerine uymayıp, üniversite tercihimi yine turizm üzerine yaptım. Kapadokya Üniversitesi Turizm Seyahat İşletmeciliği Bölümü’nü kazandım. Üniversite okurken sektörün her yerinde görev aldım. Yaz tatili dönemlerimde de İzmir’deki turizm acentalarında çalıştım" dedi. Üniversiteden mezun olduktan sonra İzmir'in yolunu tuttuğunu dile getiren Barışık, İzmir'de iki şirkette çalışmasının ardından, Kuşadası'nda işe başladığı şirkette müdür konumuna kadar yükseldiğini ve belli bir süre sonra kendi tur şirketini kurmaya karar verdiğini söyledi.

“BORÇLA AÇTIK”

Aldığı üniversite eğitimi ve farklı şirketlerde edindiği tecrübe ile şirket kurma hayalini gerçekleştirdiğini ifade eden Barışık, " Efeler ilçemizde Ocak 2015’te kendi ismimin kısaltması olan ‘Fibar Tur’ adıyla şirketimi kurdum. Şirketimi borçla, harçla açtım. Güzel bir ekip oluşturdum. İlk başta okul turlarına yoğunlaştım. Daha sonra kurumsal bir şirket olma yolunda ilerledim. Aydın çıkışlı turlar düzenleyerek, vatandaşlarımızı turizm bölgelerine gezdirmeye başladık, sitemizi oluşturduk. Yavaş yavaş şirketimizi geliştirdik, büyüttük. Belli bir süre sonra kendi müşteri kitlemizin oluştuğunu gördük. Çünkü vatandaşlarımız Fibar Tur'un kurumsal, güvenilir, içten, eğlenceli ve kaliteli hizmetinden memnun kaldı, hiçbir şekilde mağdur olmayacaklarını anladı. Reklamlar da yayımlayarak, daha tanınır hale geldik. Bunun sonucu olarak marka değerimiz arttı. Şirketimiz düzlüğe çıktı, hiçbir maddi sorunu kalmayıp, artıya geçti. Ayakları yere sağlam basan şirket olduk" dedi.
Şirket olarak şu anda yurt içinin yanı sıra yurt dışı turları da düzenlediklerini, kurumsal organizasyonlar yaptıklarını, otel rezervasyonu gerçekleştirdiklerini ve bilet tedarik ettiklerini belirten Barışık, işlerinin vatandaşların güzel vakit geçirmesini sağlamak olduğunu söyledi.

“EGE’DE İLK DÖRTTEYİZ”

Ege Bölgesi'nin en iyi iş yapan ilk 4 firmasından biri haline geldiklerini ifade eden Barışık, "Ege Bölgesi'nde ilk 4'teyizdir. ‘Ege’ olarak Aydın, Nazilli, Kuşadası, İzmir ve Denizli’den oluşan bölgeden bahsediyorum. Şirketimizin iş yoğunluğunun artmasında, en önemli etken vatandaşımızın memnuniyetidir. Ülkemizdeki en büyük acentalardan bile memnuniyet anlamında çok daha iyi durumdayız. Yüzde 100 memnuniyet için çalışıyoruz. Verdiğimiz hizmetten memnun olan vatandaşımız, güven duyuyor ve çevresine tavsiye ediyor" şeklinde konuştu.

İSTİHDAMA KATKI

İl ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Barışık, ofisinde düzenli olarak 2 kişinin çalıştığını, dönem dönem de şoför ve rehberlerle anlaştığını kaydetti.

“TÜRKİYE’DE ÖNCÜ ŞİRKETLERDEN BİRİSİYİZ”

Şirketinin büyümesinde yeniliklere büyük önem vermesinin de etkisinin olduğunu anlatan Barışık, “Günün koşullarına göre şirketimizin faaliyetlerine şekil veriyoruz, kampanyalar düzenliyoruz. Bu anlamda Türkiye’de öncü şirketlerden birisiyiz diyebilirim. Misafirlerimize özel çıkardığımız Fibar Kart, bu Türkiye'de birkaç şirkette olan bir uygulama. Ücretsiz bir şekilde verdiğimiz bu kartla, bizde herhangi 5 tura katılan misafirimize bir tane günübirlik turu ücretsiz veriyoruz. Dönem dönem de kart sahiplerine özel indirimler sunuyoruz. Otobüste de kendi standartlarımızı oluşturduk. Buna da Fibar Bus diyoruz. Bizim standartlarımıza uygun olmayan otobüslerle olduğu gibi otellerle, rehberlerle, şoförlerle kesinlikle çalışmıyoruz. Misafirlerimizin çocukları için otobüs şeklinde özel hediyelerimiz var. Önümüzdeki günlerde de mobil uygulamamızı hayata geçireceğiz. Artık herkesin cebinde olacağız" ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ TUR

Sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiğinin altını çizen Fırat Barışık, yardım organizasyonlarına destek vermesinin yanı sıra Aydın’ın tarihi ve doğal güzelliklerini herkesin görmesi için zaman zaman ücretsiz turlar da düzenlediğini aktardı.

ULUSAL OLMA HEDEFİ

Barışık, Fibar Tur'u ulusal bir şirket haline getirmeyi amaçladığını vurgulayarak, "Bizim hedefimiz, günün koşullarına ayak uydurarak, misafirlerinin taleplerine daha fazla karşılık vermek ve büyümektir. Bu anlamda önümüzdeki aylarda yeni bir şube açmayı planlıyoruz. Bunun yerine henüz karar vermedik. Ama amacımız ulusal olma yolunda ilerlemektir. Sadece Aydın ile sınırlı kalmayı düşünmüyoruz. Bizi halen daha Ankara veya İstanbul merkezli bir şirketin Aydın şubesi olduğumuzu zanneden vatandaşlarımız var. Bu da bizi oldukça memnun ediyor" şeklinde konuştu.