İYİ Parti Nazilli İlçe üyesi ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Uluser Başarık, Emel Şahin sosyal medya hesabından İstasyon Meydanındaki proje ile ilgili yaptığı siteme, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu üzerinden bir yorum yaptı. Başarık yaptığı yorumda, Çerçioğluna itafen, “İnsanlara işkence etmeyi iyi bilir kendileri” demişti. Bu yorum üzerine Nazilli Millet İttifakı üyesi İYİ Parti ve CHP İlçe teşkilatlı CHP İlçe binasında ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İlçe binasında yapılan basın açıklamasına CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin ve İYİ Parti İlçe Başkanı Ali Gökbaraz’ın yanı sıra iki partinin yönetim kurulu üyeleri ve parti üyeleri katıldı.


“YAPILAN NE OLURSA OLSUN, HİZMETLER BİZİM İÇİN ONURDUR”


İlk olarak açıklama yapan İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Gökbaraz, Nevin Uluser Başarık’ın açıklamalarına katılmadıklarını dile getirdi. Gökbaraz açıklamasının devamında, “Ülkemizin sınav verdiği, zorlu dönemden geçtiği, böylesi bir zamanda partimize üye olan İYİ Parti İle Yönetim Kurulu üyemiz kadın mensubumuzun bizim ittifak üyemiz paydaşımız sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı hizmetler hakkında yapmış olduğu açıklama ben arkadaşlarım tarafından fütursuzca ve mesnetsizce kabul ediliyor. Biz bu açıklamayı kesinlikle kabul etmiyoruz. Hizmetin eziyeti olmaz. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun yaptığı hizmetler dahil, halka hiçbir hizmetin eziyeti olmaz. Nazilli’mize çakılan bir çivi hizmettir. Yapılan ne olursa olsun, hizmetler bizim için onurdur. Dolayısıyla biz bu açıklamayı kabul etmiyoruz. Biz burada özür dilemeye gelmedik. Çünkü biz İYİ Parti ve CHP Teşkilatı olarak birlik ve beraberliğimizin resmini 2 gün önce vermiştik. 2 gün sonrasındaki böyle bir açıklama kabul edilemez. Genel başkanlarımız bu zor zamanlarda ülkemiz için neler yapabiliriz diye çabalarken, tamamıyla bu açıklama zamansız ve yersiz bir açıklama. Biz bu açıklamaya katılmıyoruz” dedi. Başkan Gökbaraz il yönetiminden herhangi bir disiplin soruşturulması açılmazsa, genel merkezden bir soruşturma açılmasını isteyeceklerini belirtti.

“ÖZLEM BAŞKANIMIZ YIPRATMAK ÇOK ZOR”


'Bizi Özlem Başkan üzerinden vurmaya çalışıyorlar' diyen CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, “Biz gerçekten zor bir yola çıktık ve bu zor dönemde bu birliktelik kolay bir birliktelik değil. Genel Başkanlarımız o kadar uğraşırken, hatta daha fazla Millet İttifakına paydaş yaratmaya çalışırken, bu tür söylemlerle bizi yıpratmaları veya bizim aramızı açmaları çok zor. Biz dedik ki iktidara geleceğiz. Bu sözün daima arkasındayız ve birlikteliğimiz hiçbir zaman bozulmayacak. Bizi en iyi yönettiğimiz Millet İttifakı belediyelerden yönetmeye çalışıyorlar. Şöyle bir laf vardır; Meyve veren ağaç taşlanır diye, bizi Özlem Başkan üzerinden vurmaya çalışıyorlar. Başkan Çerçioğlu, sosyal belediyeciliği en iyi gösteren başkan. Nazilli’nin hangi mahallesine gidersek gidelim, Başkanın sosyal belediyecilik anlamında o kadar güzel karşılanıyor ki. Özlem Başkanımızı yıpratmak çok zor. Bizim burada toplanmamız bile bunun bir göstergesi. Bir şey yapılacaksa bir eziyeti olacak. 3 gün sonra bu meydan bittiği zaman bu meydanı kimler kullanacak? Bunlar kendi yaptıkları, yapamadıkları her şeyi güllük gülistanlık gösterirken, bu meydan 1 yılda bitecek. Biz bir şey yapmaya çalışıyoruz. Bunun biz eziyeti olacak. Vatandaşımızın çektiği eziyeti çok iyi biliyoruz. Bizde bu yolları kullanıyoruz bu yolları. Bittiği zaman bu yolu ve otoparkı o eleştirenler kullanacak. Özlem Başkan üzerinden vurmaya çalışıyor. Özlem Başkan Aydın’ın çehresini değiştirdi. İktidardan yardım gelmemesine rağmen. Burada sadece Aydın değil ilimizdeki Millet İttifakı Belediyeleri de dahil. Biz iyi ve güzel birleştik. Bundan da çok güzel sonuçlar çıkacağına inanıyoruz. Biz diyoruz ki birlikte çalışacağız. Demek ki bizi bu birlikteliğimi kıskanıyorlar. Bizi yıpratmaya çalışıyor. İlk günkü sevgimiz saygımız nasılsa, şimdi de böyle devam ediyor” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?


İYİ Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Uluser Başarık, Emel Şahin’in paylaşımının altına yaptığı yorumda “Büyükşehir çalışıyor! Özlem hanım ASTİM’e bir battı çıktı yaptı. Kaç yıl koca otobüsler şehrin dar yollarından toprak zeminlerden geçti. Nazilli’de de durum aynı. İnsanlara işkence etmeyi iyi bilir kendileri” ifadelerini kullanarak Özlem Çerçioğlu’na yönelik yorum yapmıştı.