Aydın Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Zeynep Yılmaz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Duygu Göğde ile odaya üyesi kadın girişimciler katıldı.

AYDIN’DA 400 KADIN DESTEKLENECEK

WOMEN UP Projesi, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, rekabete daha dayanıklı hale getirmek ve Türkiye’yi kayıtlı kadın istihdamı daha iyi seviyeye çıkarmak amacıyla oluşturuldu. Proje, aralarında Aydın’ın da bulunduğu, Ankara, İstanbul, Denizli, Şanlıurfa, Samsun, Kahramanmaraş olmak üzere toplamda 7 ilde uygulanacak. Toplamda 4 bin kadın işçinin projeden faydalanması beklenirken Aydın’dan 400 kadının desteklenmesi planlanıyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

SGK Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen WOMEN UP projesinin toplam bütçesi yaklaşık 29,5 milyon avro. Mali destek kapsamında yaklaşık 25 milyon avro hibe ödemesi yapılacak. Projenin hedef kitlesini, kadın girişimcilerin 5 Mart 2012’den sonra açtığı işletmelerden en fazla 9 işçi çalıştıran ve ilave olarak kadın sigortalı istihdam eden işverenler oluşturuyor. Projeye mali destek ön başvuruları 21 Şubat’ta e-devlet üzerinden alınmaya başladı. Proje kapsamında, kadın işverenlere ilave istihdam edeceği kadın sigortalı için 2022 yılı mali destek tutarı 3 bin 984 TL. İlk başvuru sırasına göre kesin listeler ve yedek listeler oluşturulacak.

HER AY 4 BİN TL DESTEK VERİLECEK

Türkiye’nin en çok kadın girişimcinin bulunduğu illerden Aydın’ın projede yer alan 7 il arasında olduğunu belirten SGK İl Müdürü Zeynep Yılmaz, kurum olarak kadın işverenleri desteklemek, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, kadınlara yeni iş olanakları oluşturmak ve kayıtlı kadın istihdamını artırmak istediklerini belirtti. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken ise kadın girişimcilerin desteklenmesi bakımından projenin büyük önem taşıdığını belirterek, “Odamızda, Türkiye’de sadece 7 ilin kadın girişimcilerine yönelik Avrupa Birliğinden fonlanan “WOMEN-UP Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi” projesinin kadın üyelerimize tanıtımını gerçekleştirdik. Kadın İşveren kadın İşçi istihdam ettiğinde 20 ay boyunca her ay yaklaşık 4 bin TL hibe alacak. Hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından WOMENUP projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.