Kuşadası Ukrayna Kültür Derneği, Rusya’nın ülkelerini işgaline tepki göstermek için İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Taşdelen Dağlı, Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda partili de katılarak destek verdi.

“BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Açıklamayı yapan Kuşadası Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Olena Burgaç, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşın kabul edilemez olduğunu söyledi. Burgaç, “Uzun zamandır baskı altında olan ülkemiz, sonunda Rusya tarafından işgal edilmeye başlandı. Bu bir savaştır ve devam ettiği sürece her savaşta olduğu gibi nice insanların ölümüne neden olacaktır. Biz Ukraynalılar özgür bir ülkenin insanları olarak barış içerisinde yaşamak, baskının ve korkunun olmadığı yurdumuzda çocuklarımızı yetiştirmek istiyoruz” dedi.

“ASLA KABUL ETMİYORUZ”

CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek ise, “Yaşadığımız yüzyılda Rusya’nın Ukrayna gibi Avrupa’nın göbeğinde bulunan demokratik bir ülkeyi işgal etmesi asla kabul edilemez. Geçmişten bugüne kadar yaşanan her savaşta maalesef en büyük acıyı masum çocuklar ve siviller çekiyor. CHP olarak bu sürecin diplomatik kanallar kullanılarak çözülmesini umuyoruz. Bu savaşa bir an önce son verilmesini istiyoruz” diye konuştu.