CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun AK Parti'nin arıcılıkla ilgili paralel yapı kurduğunu ileri sürüp Tarım ve Orman Bakanlığı ile Aydın milletvekilinin Tarımsal Hayvancılık ve Arıcılık Platformu'na adaletsiz destek sağladığı iddialarına yönelik AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Yavuz, çiftçilerin sorunlarının çözümü için projeler ürettiklerini, bunlarla ilgili hazırladıkları raporları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve bakanlığa sunduklarını belirtti.

“MUHATABI BEN DEĞİLİM”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arıcılık konusunda kendisini hedef alarak yaptığı açıklamaları eleştiren Yavuz, şöyle konuştu: “CHP Lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun benimle ilgili dile getirdiği bilgilerde yanlışlar bulunuyor. Türkiye Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonunun (TAHAP) üye sayısı ile ilgili iddianın muhatabı ben değilim. Arıcılıkla ilgili sivil toplum kuruluşları Tarım ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığına bağlı faaliyet gösteriyor. Bu bakımdan Sayın Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklama ile beni töhmet altında bıraktı. Verdiği yanlış bilgilerden dolayı özür dilemesi gerekir” dedi.

BENİ DERİNDEN ÜZDÜ


Yavuz, "Sayın Kılıçdaroğlu, arzu ettikleri takdirde bu bilgileri detaylı olarak kendileri ile paylaşmaktan memnun olacağımı da ifade etmek isterim. Sayın Kılıçdaroğlu'na şu çağrıda da bulunmak istiyorum; çamur at izi kalsın düşüncesiyle şahsımı hedef alan bu algı operasyonunun bir parçası olmanız beni derinden üzmüştür. İftira ve yalan siyasetinin hiç kimseye bir faydası olmadığı kanaatindeyim. Çiftçinin, üreticinin hakkını, hukukunu, çıkarını korumak önceliğimizdir" diyerek Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından duyduğu üzüntüyü ifade etti.