Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca 2 yıl önce gerçekleştirilmesi planlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği, Bahar Kalkanı Harekatı sonucu şehitlerin olması sonucunda iptal edilmiş, pandemi dolayısıyla da geçen yıl yapılamamıştı. Bu yıl düzenlenecek etkinlik için de Oda Başkanı Şerif Erul, oda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaparak, 6-7-8 Mart 2022 tarihlerinde indirim günleri yapacaklarını duyurdu.
Oda binasında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Oda Başkanı Erul, Didimli esnaflarla birlikte 6-7-8 Mart günlerinde esnafların tercihine bağlı olarak, kendi belirledikleri oranlar üzerinden indirim kampanyası düzenleyeceklerini belirtti.

“KADINLARIMIZ SÖZDE DEĞİL ÖZDE KIYMETLİ”


Erul, kadınların sözde değil, özde kıymetli olduğunu belirterek, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Didim Esnaf Odası öncülüğünde, Didimli esnaflarımızla birlikte indirim günleri düzenleyeceğiz. 2 yıl önce gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliğimizi, şehitlerimizin olması ve pandemi nedeniyle iptal etmiştik. Bu yılki programın hazırlanmasında yönetimde yer alan kadın arkadaşlarımız, kadın üyelerimizle birlikte fikir alışverişleri yaptık. Bu yıl da esnaflarımızın destekleriyle 6-7-8 Mart tarihlerinde kadınlarımıza indirim günleri düzenleyerek, hem kadınlarımızın değerli olduğunu anlatacağız hem de esnaflarımıza üç gün boyunca hareketlilik kazandıracağız. Birçok esnafımız kendi isteği ve tercihine göre yüzdelik olarak indirim sağlayacaklar. Odamızca hazırladığımız indirim afişlerini iş yerlerine dağıtacağız. Kendilerini indirim oranlarını belirleyecekler. Didim’de bulunan esnaflarımızı da gezerek, indirim günleri etkinliğimize destek olmasını talep edeceğiz. Etkinliğimizle her yere örnek olmak istiyoruz. Bu indirim günlerinde esnafımızın işleri açısından hareketlilik sağlarken, kadınlarımızın sözde değil özde kıymetli olduğunun göstergesi olacaktır. Bu etkinlikte kadınlarımıza indirim sağlayan esnaflarımıza çekiliş düzenleyerek, 8 Mart’tan sonra bu esnaflarımızı hediyelere vererek onure etmek istiyoruz.” dedi.

“KAMPANYAYA KATILAN ESNAFA DA ÖDÜLLER VERİLECEK”


Başkan Erul, indirim kampanyasına katılacak esnaflar için düzenlenecek hediye çekilişine Akbük’te emlakçılık yapan Mehmet Karaköse’nin 5 adet çeyrek altınla ilk katılan esnaf olduğunu ifade ederek, tüm esnafların ayrıca bu hediye kampanyasına katılabileceğini sözlerine ekledi.