Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Otizme Doğan Güneş: Hemsball (HERSA) projesi, Erasmus+ Spor KA2’ye sunulan projeler arasında yapılan değerlendirmeyle 89 puan alarak kabul edildi. Otizme Doğan Güneş: Hemsball (HERSA) adlı proje, Erasmus+ Spor KA2 kapsamında 60 bin euro hibe alacak. Brüksel Merkezli Erasmus+ sunulan ve bir yıl sürecek proje, 1300 proje teklifi arasından seçilerek hibe desteği almaya hak kazandı.

PROJEDE 3 ÜLKE ORTAK


Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülecek projede İtalya: Cus Palermo, Hollanda: Vso De Hoge Burg ve Denizli: Denizli Otizm Derneği yer alacak. Projenin ana fikri, Avrupa'da bilinmeyen yepyeni bir spor olan Hemsball'u tanıtmak ve Hemsball'un OSB'li (Otizm Spektrum Bozukluğu) çocuklar üzerindeki yararlı etkilerini gösteren ön çalışma sonuçlarını paylaşmak olarak açıklandı.

EĞİTİMLER VERİLECEK


Gerçekleştirilecek olan projenin hedef kitlesi olan otistik çocuklarda eğitimlerle bu çocukların becerilerini geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, “Bu projenin ana fikri, Avrupa’da bilinmeyen yepyeni bir spor olan Hemsball’u tanıtmak ve Hemsball’un otizm spektrum bozukluğu olan çocuklar üzerindeki yararlı etkilerini gösteren ön çalışma sonuçlarımızı paylaşmaktır. Tüm ortakların eşit olarak çalışacağı bu projede her ortak dört gönüllü eğitmenle birlikte dört ay boyunca haftada iki saat, iki otistik çocuğa hemsball eğitimi verecektir. Tüm eğitmenler, Türkiye'de yapılacak ilk hareketlilik gezisinde, Hemsball ve Otizm uzmanları tarafından gerekli bilgiler verilecektir. Çalışmaların faydalarını değerlendirmek için bir ölçüm bölümü olacaktır. Çocukların yeteneklerinin ölçümleri, ölçüm uzmanlarımız tarafından sertifikalı Bruininsky-Oseretsky tekniği ile alınacaktır. Proje ile antrenman öncesi, antrenman sırası ve antrenman sonrası raporları sonucunda Hemsball'un otizmli çocukların zayıf yeteneklerinin geliştirilmesine yardımcı ve faydalı olacağı düşünülmektedir” açıklamasında bulundu.

PROJE EKİBİNİ TEBRİK ETTİ


İl Müdürü Fillikçioğlu, 1300 proje teklifi arasından seçilerek 60 bin euro hibe desteği almaya hak kazanan proje ekibini tebrik ederek, “Şu bir gerçektir ki sağlıklı yaşam için spor artık günümüzün olmazsa olmazları arasındadır. Alanında üst düzey eğitim almış ve dünyadaki yenilikleri takip eden hayatlarında her zaman bir adım öndedir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız olarak sporun insan hayatındaki önemi doğrultusunda ihtiyaca uygun projeler geliştirme yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gerçekleştirdiğimiz projelerle sadece öğrencilerimizin, gençlerimizin değil ülkemizdeki ve dünyanın farklı noktalarındaki insanların da bu noktada beklentilerini karşılama ve işlerini kolaylaştırma gayretindeyiz. İnanıyorum ki bir yıl sürecek proje sonunda elde edilecek deneyimler bu doğrultuda oldukça faydalı olacaktır. Bu düşüncelerle, Proje Yürütücüsü ile birlikte tüm iç ve dış paydaşlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.