Aydın SES Gazetesi'nde yayımlanan 'Muhtarlar Konuşuyor' yazı dizisinin bu haftaki konuğu olan Şirinevler Mahalle Muhtarı Yusuf Uysal, 3 dönemdir muhtarlık yaptığı mahallesinin sorunlarını anlattı. Mahallenin en büyük sorunlarının doğalgaz ve bozuk yolların olduğunu ifade eden Muhtar Uysal, mahalle sakinlerinin her türlü sorununda yanlarında olduğunu söyledi. Muhtarlık hizmetini severek yaptığını söyleyen Uysal, “Üç dönemdir Şirinevler Mahallesinde muhtarlık yapıyorum. Öncelikle Aydın Ses Gazetesine biz muhtarların sesi olduğu için teşekkür ediyorum. Muhtarlıktan çok memnunum, insanlara yardımcı olmak kadar güzel bir şey yok. Biz ilk muhtar olduğumuz zaman muhtarlık binamız yoktu. Dönemin Belediye Başkanı Haluk Alıcık, sağ olsun muhtarlık binamızı yaptı. Binamızın önüne park yapıldı. Sonrasında pazar yerine ihtiyacımız vardı pazar yerimiz yapıldı” diye konuştu.

“DOĞALGAZ SORUNU SONU ‘CAK’LA BİTEN BİR İŞ”

Şirinevler Mahallesi’nin merkez mahallelerden olmasına rağmen en büyük sorunun doğalgaz olduğunu açıklayan Uysal, “Biz Denizli karayolunun altında 8 mahalleyiz. Hiç birimizin evinde geçen seneye kadar doğalgaz yoktu. Geçen sene pazar yerine kadar doğalgaz yapıldı ancak Hürriyet caddesinden sonrasını bıraktılar. Hürriyet caddesi ve Denizli caddesine doğalgaz vermediler. Halbuki en yüksek binalar orada bulunuyor. Burada en büyük sıkıntıyı biz çekiyoruz. Vatandaş bunun hesabını bize soruyor. Mahalle sakinlerim bana gelip diyor ki, ‘Hatırlı olanların olduğu yere doğalgaz yaptırdın bize yaptırmadın.’ İmkanım olsa ben kendi evime yaptırırım. Benim evim Hürriyet Caddesinde bende de doğalgaz yok. Bunun için defalarca yetkililere görüştük. Enerya ile devamlı irtibat halindeyiz. Onlar da bize diyor ki, ‘Bir daha ihale olursa olacak.’ Sonu ‘cak’ ile biten bir iş. Yapılan yerlerden bir Enerya geçti, fiber internet geçti bir de elektrik direkleri yer altına alındı, yollarımız köstebek yuvasına döndü. Bunlarında yapılması lazım” dedi.

‘ŞİRİNEVLER’E BU YOLLAR YAKIŞMIYOR’

Merkez bir mahalle olarak yol sorununu aşamadıklarının altını çizen Muhtar Uysal, “265 ile yeni açılan 252 sokağın yapılacağını Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan söylüyor, inşallah yapılır. Yazın tozdan kışın ise çamurdan geçilmiyor. En ufak bir yağmurda göl oluyor. Yağmur bitiyor tozdan geçilmiyor. Şirinevler’de böyle sokakların olması bize yakışmıyor. Fen işleri müdürü önümüzdeki ay yapılacağını söyledi. 2 senedir yapılacağını söylüyorlar. Artık ‘cak’lı kelimelerden sıkıldık, faaliyet görmek istiyoruz. Umutluyuz inşallah yapılır. Mahalle sakinlerim bu yolların hesabını bize soruyor biz de elçiyiz burada. Biz derdimizi üst yetkililere aktarmakla yükümlüyüz. Fen işleri Müdürümüzü bilmiyoruz tanımıyoruz ama biz faaliyet görmek istiyoruz. Ben mahalle olarak 5 bin oylu bir mahalleyim bizim dağ köylerinden neyimiz eksik? Kimse girmiyor mahalleye. Daha önce Aydın Büyükşehir toplantılarımız oldu biz her derdimizi söyledik. Ama ne gelen var ne de giden. Vatandaşın bana yaptığı buğuzdan o kadar çok yoruldum ki. Mahalle sakinlerim seçti beni. İstiyorum ki mahalleme bir şeyler yapılsın. Hizmet istiyoruz. Hiç olmazsa acil işlerimiz yapılsın. 1100 sokağım var, ben oradan fen işleri müdürünün geçtiğine inanmıyorum. Mahallede bir merkezde böyle bir mahalle olamaz yani. Eskiden bu mahalleden ev almak isteyenler olurdu. Şirinevler’in şirinliği kalmadı. Bu yollar 60 sene önce yapılmış. Bu mahalleye bu yollar yakışmıyor. Köyden beter bir durumumuz var” şeklinde konuştu.

‘TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRÜME VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne teşekkür eden Uysal, park, bahçe ve sokakların temizliğinden çok memnun olduğunu söyleyerek, “Ben gerçekten Temizlik İşleri Müdürü ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Biz bundan önce sokaklarımız temizlensin diye günlerce beklerdik. Şimdi hiç aramamıza gerek yok mahallemiz tertemiz. Mahallem ve kendim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca pandemide mahallem baya bir yaklaşık 20 kişiyi kaybettik. Bizler her daim sahadaydık. Halen daha temaslı olan karantinaya giren vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Bir ara oldukça zorlanmıştık ama şu anda çok sakin geçiyor. Kışın kömür yardımları oldu. Gerek Kaymakamlığımız gerekse Aydın Büyükşehir Belediyesi kömür yardımında bulundu” ifadelerine yer verdi.