8 yıl önce kimliğini sorduğu bir şüpheliyle aralarında çıkan boğuşmada beylik tabancasıyla vurularak şehit düşen polis memuru Fuat Kaplan, Adalızade Mezarlığı’nda düzenlenen etkinlikle anıldı. Anma etkinliğine, Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Jandarma İlçe Komutanı Yarbay Mustafa Karagöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, MHP İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, polis meslektaşları ve ailesi katıldı.

"ŞEHİTLER SAYESİNDE BU VATAN AYAKTA KALIYOR"

Şehit polis memuru Fuat Kaplan ve tüm şehitler için törende dualar okundu, mezarına karanfiller bırakıldı. Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Türkiye Cumhuriyeti için gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle andı. Şehitler sayesinde devletin ve milletimizin sonsuza kadar payidar kalacağını söyledi.

HER YIL ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENİYOR

Şehit Fuat Kaplan, 8 yıl önce Kuşadası'nda meydana gelen olayda kimlik sorgusundan kaçan H.A.'yı yaşanan kovalamaca sonrasında yakalayarak yere yatırdı. Yaşanan boğuşmada Kaplan, beylik tabancası ile H.A. tarafından başından ve karnından vurularak ağır yaralanırken, kaldırıldığı Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Kaplan’ın anısına her yıl Adalızade Mezarlığı’nda anma etkinliği düzenleniyor.