Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’den mutlu haber geldi. Geçtiğimiz günlerde safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altına alınan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in karaciğerinde sorun tespit edildi. Yapılan kontroller neticesinde Başkan Dinçer’in karaciğer nakli olmasına karar verildi. Nakil için Başkan Dinçer, Malatya İnönü Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

NAKİL BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ


Başkan Dinçer’e karaciğer nakli için donör aranmaya başlandı. Çine’de belediye çalışanları başta olmak üzere birçok vatandaş, Başkan Dinçer’e donör bulunması için adeta seferberlik başlattı. Acil nakil olması gereken Başkan Dinçer’e uyumlu donör bulundu. Ancak nakil işlemi öncesinde Başkan Dinçer’in akciğerinde su ve ödem tespit edildi. Akciğerdeki su ve ödem, 5 günlük tedavinin ardından temizlendi. Akciğerdeki su ve ödemin temizlenmesinin ardından Başkan Dinçer, dün saat 18.30’da nakil için ameliyata alındı. Yaklaşık 8,5 saat süren ameliyatının ardından nakil, başarılı bir operasyonla gerçekleştirildi.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN TEŞEKKÜR


Malatya’da tedavi gören Başkan Dinçer’i bir an olsun bile yalnız bırakmayan CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, ameliyatın ardından Başkan Dinçer’in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. CHP Çine İlçe Başkanı Şahin, şunları kaydetti: “Çine Belediye Başkanımız sayın Enver Salih Dinçer’in karaciğer rahatsızlığının tedavisi için 10 Şubat 2022 tarihinde getirildiği Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde, 17 Şubat 2022 günü saat 18.30’da başlayan ameliyatı, 18 Şubat 2022 gece yarısı saat 03.00’te ameliyatı yapan ekibin müjdeli haberiyle başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Başkanımız ameliyat sonrası yoğun bakıma alınmıştır. Tedavi süreci yoğun bakım ünitesinde devam edecektir. Yaklaşık on günlük süreçte, başkanımızın sağlığına bir an evvel kavuşması için yoğun çalışan Malatya Karaciğer Enstitüsü Başkanı Profesör Doktor Sezai Yılmaz ve operasyon ekibi hocalarına, vefakarca donörlük yapan sevgili kardeşimize, gönülden donör adayı olan kardeşlerimize, tüm Çineli ve Aydınlı hemşehrilerimize, Türkiye’nin dört bir yanından arayarak bizlere destek olma teklifinde bulunan vatandaşlarımıza, Malatya’da bizleri yalnız bırakmayarak her an yanımızda olan dostlarımıza, büyüklerimize, dualarını esirgemeyerek her an arayan soran herkese gönül dolusu sonsuz minnet duygularımızla teşekkürler ediyoruz. Başkanımızın bir an evvel sağlığına kavuşup aramıza katılacağı günlerin yakın olduğu inancıyla, ailesine ve yakınlarına acil şifalar diliyoruz.”