Tüm iş dallarında olduğu gibi kış koşullarında yapılan üretim azalırken ürünler de buz tutma riskiyle karşı karşıya kaldı. Ürünleri korumak için gece gündüz soba ateşini söndürmeyen üreticiler ürünleri için yoğun mesai harcadı.
20 yıldır çömlekçilikle uğraşan Mehmet Ekiz, "Uzun zamandır böyle bir kış yaşamamıştık. Bu sene geçen yıllara göre soğuk geçti. Üretimi de etkiledi. Kış sert geçtiği için ürünlerin buz tutmaması adına gece gündüz soba yaktık. Önceki kışlarda dışarı çıkarabilirdik ürünleri. Bu yıl onu yapamadık. Çünkü buz tutabilir. Ürünlerimiz içeride tutuyoruz. Bununla da kalmayıp gündüz zaten soba yaktık. Gece giderken de soba yakıp evlerimize gittik. İçerisi ılıman bir ortamda kaldı. Arada gelip kontrol ettik" dedi.
Muammer Ekiz ise, "Son yıllarda böyle soğuk yaşamadık. Üretim kış şartlarında mecburen azaldı. Üretim yapsak ürünleri koyacak yer sorun oldu. Yaptığımız ürünler soğuk görmesin diye oradan oraya taşıdık. Neresi sıcaksa oraya taşıdık. Soğuk gördüğü zaman buz tutar. Ateşi yakıyoruz akşama kadar yanıyor. Akşam giderken bir daha yakıyoruz sabaha kadar. Burası toprak dam olduğu için soba yaktığımızda ılıman bir şekilde kalıyor ama betonarme olsa soba yakmak da fayda etmeyebilir. Çocuklarımıza bakar gibi soğuk görmesinler diye oradan oraya taşıdık. Buna şükür" dedi.