İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner’in dün il binasında konuk ettiği Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ı konuk etmesi parti içindeki krizi gün yüzüne çıkardı. Göreve gelmesinin ardından tavırlarıyla İlçe Başkanları ile arası açılan Başkan Recep Taner’in 12 ilçe başkanıyla yıldızının barışmadığı iddia edildi. Son olarak dün kendisini ziyaret için gelen Efeler Belediye Başkanı Atay için meclis üyelerini davet eden Taner’in çağrısına 6 meclis üyesinden 4’ünün katılmayarak tepki göstermesi Taner’in güç kaybetmesine neden oldu.

DEMİRCİ’NİN EKİBİ GÖREVE GETİRDİ

2021 yılı Aralık ayı içinde İYİ Parti eski İl Başkanı Süleyman Demirci'nin görevden alınması üzerine acil istişare adıyla Demirci’ye yakın isimler tarafından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında, başkanlığa yönetimin dışından bir isim olan partinin Aydın Kurucu İl Başkanı Recep Taner'i seçmişti. Yönetim Kurulu’ndan 13 kişinin istifa etmesiyle sonuçlanan olay sonrası kendisine bildirilen kararın Siyasi Partiler Kanunu'na uygun olmadığını belirleyen İYİ Parti Genel Merkezi, il yönetim kurulundan seçimi yenilemesini istemişti. Genel merkezin istediği şekilde seçimi yenileyen Süleyman Demirci’ye yakın yönetim kurulu üyelerinin ‘Taner’ kararı değişmemişti. Yedekten gelen isimlerle birlikte 37 üyeden 36'sının katıldığı yönetim kurulu toplantısında, oy birliği ile alınan kararla Recep Taner yeniden Aydın İl Başkanlığı görevine getirildi.

BAŞKAN ATAY ZİYARETİ, KRİZİ HORTLATTI

Öte yandan uzun zamandır parti içi birlikteliği yeniden sağlayamayan Recep Taner’in dün gerçekleşen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ziyareti ise bu sorunun gün yüzüne çıkmasına neden oldu. Pazartesi günü İYİ Parti Efeler Meclis Üyeleri’nin de bulunduğu whatsapp grubuna Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın ziyaret gerçekleştireceğini ve meclis üyelerinin katılmasını talep eden İl Başkanı Recep Taner’i meclis üyeleri yalnız bıraktı. Aynı zamanda İYİ Parti Efeler İlçe Başkanı da olan İlhan Adıyaman ile birlikte partinin önde gelen isimlerinden meclis üyeleri Ahmet Ertürk, Semra Yücel ve Münevver Göktaş’ın katılmadığı ziyarete meclis üyelerinden yalnızca Turgay Akgüller ve Sabri Küçük’ün katılması dikkat çekti. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile uyumsuz çalışmaları ve muhalif tavırlarıyla bilinen Efeler Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta düzenlediği Deve Güreşi’ne Millet İttifakı cephesinden katılan tek üst düzey isim olan Recep Taner’in ziyarette meclis üyeleri tarafından yalnız bırakılması parti içi krizin büyüdüğü yorumlarına neden oldu.

DİKKAT ÇEKEN TESADÜF

İYİ Parti Efeler Belediye Meclis Üyeleri’nin tavır koyduğu İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner ile kendisine yakın ekibinin tavır ve davranışlarının parti içinde huzursuzluğu artırdığını dile getiren partinin önde gelen isimleri, uyarılarda bulunmalarına rağmen çözüm olmadığını iddia ettiler. Partiden ihraç noktasına giden Süleyman Demirci’nin ekibi ile yol yürümeyi tercih eden Taner’in de Demirci’ye muhalif 11 ilçe başkanı ile arasının olmadığı öğrenilirken, son günlerdeki tavırları nedeniyle 1 ilçe başkanının daha İl Başkanı Taner’e olağan desteğini çektiği dile getirildi. 17 ilçesi bulunan Aydın’da 12 ilçe başkanı ile sıkıntıları olan Recep Taner’in parti içinde uyumu yakalayamadığı öğrenilirken, Genel Merkez’in de durumdan rahatsız olduğu iddia edildi.

ÇERÇİOĞLU’NU İMA EDEREK KARARI ELEŞTİRMİŞTİ

Öte yandan İYİ Parti Aydın eski İl Başkanı Süleyman Demirci’nin Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmesine Recep Taner de tepki göstermişti. Bir internet haber sitesinde ihracın arkasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun olduğuna dair kamuoyunda bir algı oluştuğunu belirterek hedef göstermişti. Taner, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: “Süleyman Demirci’nin sıkıntı varsa, Sayın Genel Başkan arzu ediyorsa ‘istifamı verebilirim’ demesine rağmen, partiden ihraç edilmesi şık olmamıştır. Öyle ayak oyunlarıyla gönderilmemeli. Kamuoyundaki algı Özlem Hanımın işin arkasında olduğu şeklindedir. Böyle bir algı İYİ Partiyi sıkıntıya sokar. Emeklerimize yazık olmasın, Aydın’da birinci parti olabilecek durumda olan partimize bundan sonra atılacak yanlış adımlarla daha büyük sıkıntıya sokmazlar inşallah.”