Aydın Elektrikçiler ve Fotoğraf Sanatçılarının 20 Şubat Perşembe günü gerçekleştireceği genel kurul öncesinde çalışmalara hızla devam eden başkan adayı Ahmet Tatar ve yönetim kurulu üyeleri gazeteciler ile bir araya gelerek adaylığını resmen açıkladı.

'ÜYELERİMİZİN HERZAMAN YANINDA OLACAĞIZ'

Uzun yıllardır Aydın elektrikçiler ve fotoğrafçılar odası üyelerinin unutulduğu ve hatta başkanını tanımayan üyelerin olduğu gerekçesiyle aday olduğunu belirten Ahmet Tatar, “Ciddi çalışmalar ve işbirlikleri için başkanlık yolunda adaylığımızı açıkladık oda üyelerimiz yıllardır unutulmuş durumda beraber yola çıktığımız yönetim kurulu üyelerimiz ile ilk hedefimiz hizmeti üyelerimizin ayağına kadar götürmektir. Odamızın mevcut bulunduğu alan merkeze uzak bir yerde bulunuyor esnaflarımız Aydınlı vatandaşa hizmeti götürebilmek için gece gündüz çalışıyor bunun üzerine en ufak bir evrak işi için bile kilometrelerce yol gitmesi gerekiyor bizim esnafımızın vatandaşlara yardım etmek noktasında zamanı iyi kullanması gerekiyor o yüzden odamızın bir hizmet ofisini şehir merkezinde bulunan iş hanında seçilmemizin hemen ardından üyelerimiz ile buluşturacağız” dedi.

EVRAK İŞLERİ ÜCRETSİZ

Tatar, “Üye esnaflarımızın ihtiyaç duyduğu fatura, fiş ve diğer materyaller için odadan talepte bulunduğunda yüksek fiyat ve borçlarla karşılaştığı için evrak işleri ilerlemiyor. Bununda önüne geçebilmek için gerekli girişimleri yaparak ücretsiz gelen bir evrağı yine ücretsiz bir şekilde üyelerimizin iş yerlerine giderek sunacağız. Devlet destekleri hibe başvurularında bütün süreç odamız tarafından takip edilerek esnafımızın yaralanması noktasında çalışmalar titizlikle yapılacaktır” diyerek yapacaklarını anlattı.

ÜYE ESNAFLARIMIZ İÇİN GEREKLİ BÜTÜN İŞBİRLİKLERİNİ YAPACAĞIZ

Aydın elektrik ve fotoğrafçılar odasının herhangi bir sosyal tesisi olmadığını ifade eden başkan adayı Tatar şunları söyledi: “500’ün üzerinde odamıza kayıtlı üye var elektrikçi, elektronikçi, fotoğrafçı, matbaacı, gazeteci, reklamcı, telefoncu bu kadar geniş bir alana yayılan iş kolumuz ve üye sayımıza rağmen yıllarca odamız ve esnaflarımızın bir araya gelebileceği bir alanımız bile yok. Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte sık çalışıp gerekli iş birlikleri ile odamıza bağlı her alandaki esnafımız için ayrı ayrı ilgileneceğiz. Önceliğimiz odamızın çatısı altında sosyal alanlar yaratmak. Örneğin bir kafe projemiz ile hem odamızın gelişimi için ek gelir yaratacağız hem de odamız üyelerine indirimli şekilde aileleri ile huzur içinde oturacakları bir alan oluşturarak üyelerimizin yüzde 50 indirimden yaralanmasını sağlayacağız. Ayda bir olmak üzere üye esnaflarımızla bir araya gelecek moral gecesi düzenleyeceğiz. Bize bağlı her meslek alanı için proje üretiyoruz bu sebeple yönetim kurulumuzu oluştururken her alandan birer temsilciyi listemize ekledik bizler istiyoruz ki odamız ve üyelerimiz unutulmadan görevi hızla devr alarak çalışmalara başlayalım. Düşününki odaya kayıtlı üyeler mevcut başkanın adını dahi bilmiyor.”

OYLARA TALİBİM

Oda üyelerini Genel Kurul toplantısına davet eden Tatar, “Buradan odamız üyeleri esnaf meslektaşlarımıza sesleniyor gelin hep birlikte 20 şubatta genel kurulumuzda bir araya gelelim. Geçmiş dönemlerde oda yönetimine tepki göstererek seçime gelmeyen esnaflarımızı da bekliyoruz bu oda hepimizin mesleklerimizin gelişimi ve daha sosyal bir yapılanma için oylarınıza talibim” ifadelerini kullandı.