AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı yaptığı yazılı açıklamada, Didim’de CHP ve İYİ Parti’nin yaptığı siyasetin Türkiye’nin küçük bir örneği olduğunu ifade etti. Subaşı, Didim’i yöneten CHP iktidarının çalışmalarını eleştirerek, “Didim’de CHP ve küçük ortağının yapmış oldukları siyaset Türkiye’de muhalefetin çok güzel bir örneğidir. İlçede tek bir soruna dahi çare olmazlar, vizyon diye 1-2 tane göstermelik projeyi vatandaşa sunarlar, iktidar oldukları belediyenin asli görevlerinde dahi noksanlıkları varken yaptıkları refüjle, dizdikleri kaldırım taşıyla öğünürler. Didim gibi küçük bir ilçenin çehresini on yıllar boyunca değiştirememelerine rağmen 20 yılda Türkiye’yi kendilerinin bile imrendiği bir ülke haline getiren iktidarın işlerini görmezden gelirler. İşte “Vefasızlık” budur! Daha dün girdikleri siyasetle, Türkiye’nin geçmiş yıllarını sanki güllük gülistanlıkmış gibi gösterme çabaları onların nasıl bir ülke istediğini, mazallah iktidara gelirlerse nasıl bir yönetim izleyeceklerini bizlere net bir şekilde anlatıyor. Bir gecede çöken, borcun başka bir borçla ödendiği ekonomisiyle, 3-5 ayda bir değişen; koalisyonlarla dolu istikrarsız iktidarlarıyla, vizyon projeler bir yana hastane, okul gibi hizmet binalarını dahi yapamasıyla, 3-5 tane şehir hariç devlet yatırımlarından neredeyse hiç yararlanamayan şehirleri olan, her türlü felakete vatandaşını kaderine terk eden, sahip olduğu inanç, mensup olduğu etnik köken ve savunduğu fikirler yüzünden şiddet gören hatta öldürülen vatandaşları olan; mafyanın, faili meçhul cinayetlerin kol gezdiği bir ülke… İşte bizi eleştirecekler diye övdükleri geçmiş daha doğrusu “Eski Türkiye” bu! Bu zamana kadar CHP Didim İlçe Başkanına biz bunları defalarca anlattık, hoş anlasın diye bir derdimiz de yoktu.” dedi.

“VEFA BEY NEYİ SAVUNUYORSUNUZ?”


Açıklamasında İYİ Parti’ye de yüklenen Subaşı, “Fakat anlayamadığımız, vatandaşa elle tutulur tek bir çözüm sunamayan, sözde iktidar hedefiyle yola çıkıp CHP’den aldıkları “Kiralık Vekiller” ile meclise girip yine CHP sayesinde yüzde 10 barajına ancak erişebilen “Küçük Ortak”ın Didimdeki temsilcisinin neye güvendiği… Didim Belediye Meclisinde de görevi olmasına rağmen ilçemiz yararına elle tutulur tek bir faydalı işi, önerisi olmayan; yaklaşık 350 milyon lira borcu olan Didim Belediyesi hakkında tek bir kelam etmeyip ülke ekonomisini yerden yere vuran Vefa Bey’e asıl biz neyi savunduğunu sormak istiyoruz! Onun merakını gidermek adınaysa, ülkemizi 90’lı yılların karanlığından kurtarıp Türkiye’yi her alanda güçlü ve bölgesinde sözü geçen bir devlet haline getiren, 20 yılda adeta bir seferberlik haliyle vatanımızın her karışında vatandaşımızın en iyi hizmeti aldığı binaları, ulaşım yollarını, inşaa ederek milletimizin hak ettiği değeri görmesini sağlayan, yine ülkemizin dört bir yanında yükselen fabrikaları, sanayileri kazandırarak ekonomik bağımsızlık hayali için büyük bir mesafe kat eden, ülkemizin sınırlarını PKK’dan, içimizde devleti kademelerine sızmış FETÖ’cülerden arındıran ve kendi genel başkanının deyimiyle “FETÖ’yle mücadele eden tek kişi” olan, Anavatan’da savunduğumuz haklarımızın yanında mavi vatanda da haklarımızın gasp edilmesine göz yummayarak en çetin mücadeleyi gösteren, Türkiye’yi kendi sınırlarına hapsedenlerin aksine “Türkiye Türkiye’den büyüktür” diyerek dünyanın dört bir yanında yalnız derdi yalnız sömürge olan devletlere karşılık mazluma Türk’ün adaletini, merhametini götüren; yorulmak nedir bilmeden vatandaşı için en iyisini yapmaya çalışan, dün sıkıntılar baş gösterince saklanacak delik arayan liderlere karşılık bugün her türlü sıkıntıda vatandaşı için bir çıkış yolu arayan Lideri, yani Recep Tayyip Erdoğan’ı ve onun “Yeni Türkiye” davasını savunuyoruz!” sözleriyle eleştirdi.

“SİZİN AKSİNİZE BİZ ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”


Ekonominin düzeltilmesine yönelik yapılan adımları da savunan Subaşı “Asıl soru, siz hiçbir ekonomi programı olmayan, ülkenin kalkınması için örnek teşkil edecek tek bir proje dahi sunamayan, tek seçim malzemesi iktidara gelmek olan bir partiyken neyinize güveniyorsunuz? Biz ülkede sorunlar olduğunu biliyor ve bunu kabul ediyoruz. Sorunla mücadele etmenin ilk adımı budur! Sonraki adım da “temel gıda ürünlerindeki KDV oranlarının yüzde 1’e çekilmesi” gibi adımlarla vatandaşımızın yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. Sizin aksinize çözüm üretiyoruz! Genel Başkanının zamanında dediği gibi “Milletimiz şaşmaz ferasetiyle bugünleri gördüğü için AK Parti’yi kurdu!” İşte o şaşmaz feraset siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın yine şaşmayacak! O zaman kim her seçimde olduğu gibi gidecek, göreceksiniz!” ifadelerine yer verdi.