CHP’lilerin ziyaretine Aydın Milletvekili ve PM üyesi Tezcan’ın yanı sıra CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Nazilli Belediyesi CHP’li Başkan Yardımcısı Erol Angın, Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin ve partililer katıldı. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Tezcan ve beraberindekiler, cemiyet binasını gezerek Özmen’den bilgi aldı.

“SANSÜR MODERN DEVAM EDİYOR”


Cemiyet hizmet binasının hayırlı olmasını dileyen CHP Milletvekili Bülent Tezcan, basının vatandaşın sesi olduğunu ifade etti. Tezcan, konuşmasının devamında, “Modern zamanlarda sansür de modern devam ediyor. Eskiden manşetler devletin resmi bürosunda kontrol edilirdi. Şimdilerde ise arka planda telefonlarla, medya ile kontrol ediliyor. Şimdi adı sansür değil ama fiilen devam ediyor. Bunun çok farklı boyutları var. Bir fiili baskı bir de belli çıkar gruplarının medya gruplarıyla ilişkileri var. Bir yayın kuruluşuna 750 milyon dolar kredi veriliyor, gazete ve televizyon aldırılıyor, sonra da iktidarın her söylediğinin doğru söylemesi isteniyor. Bu kamu kaynaklarıyla kamunun yanıltılmasıdır” ifadelerini kullandı.
Tezcan, “Basının görevi kamunun aydınlatılmasıdır. Ne yazık ki kamu olanaklarıyla kamuoyunun karartılması, perdelenmesi görevi yönetiliyor. Türkiye’de geçmişi uzun yıllara dayanan kuruluşların birer birer çökmeye başladığını görüyoruz. Diğer bir konu da gazetecilerin yaptıkları haberlerden dolayı soruşturulmaya maruz kalması ve hapse girmeleridir. Ülkemiz hapiste gazeteci olan ülkeler arasında en başta olanı. Bütün bunlar Türkiye’de basının problemi. Bu konu sadece basının problemi değil, toplumun problemidir. Denetimsiz iktidarların denetlemeden her şeyi yapılabildiği iktidar demek. Yolsuzluklar, haksızlıklar güçlü gazetelerin, medyanın olduğu zamanlarda ortaya çıkmıştır. Böyle olunca iktidarın gerçek anlamda gazetecilik yapanlarla yıldızının neden barışmadığı da ortada. Bütün bu zorluklar içerisinde gazeteciliği yapmak için mücadele veren bu tür cemiyetleri, derneklere her zaman destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” dedi.
NGC Başkanı Ümit Özmen de ziyaretinden dolayı CHP Aydın Milletvekili ve PM üyesi Bülent Tezcan’a teşekkür etti. Tezcan’a basının sorunları hakkında bilgilendirme yapan Özmen, mecliste sorunların gündeme getirilmesini istedi.