11-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya 25 ilden 60 kulüpten 93’ü erkek, 48’i kadın olmak üzere toplam 141 sporcu katıldı. Kafilede 280 kişi yer aldı. Şampiyonaya AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, , Nazilli İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ve sporcular katıldı.

‘MİLLETVEKİLİ YAVUZ SPORCU VE ENGELLİ DOSTUDUR’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, Türkiye Şampiyonası finalleri için Aydın ilini seçmelerinde AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un etkili olduğunu belirterek, “2024 Paralimpik Oyunları öncesi Türkiye şampiyonlarını belirlemek ve milli takım seçmelerimizi gerçekleştirmek için şampiyonamızı düzenliyoruz. 2024 Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanan sporcularımız o gün Nazilli’yi hatırlayarak sizlere teşekkür edeceklerdir. Sayın AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz bir sporcu, engelli dostudur. Kendisine ve ömrünü engelli bireylerin spor yaşamına adamış olan Yavuz Kocaömer’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

‘SPORCULARIMIZLA BİR ARADA OLMAKTAN MUTLUYUM’

Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası’na katılan sporculara başarılar dileyen AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, sporda, sanatta, eğitimde, iş hayatında ve hayatın her alanında başarılarıyla örnek olan özel sporcularımızla bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu açıkladı. Yavuz,” Ülkemizin dört bir yanından Görme Engelliler Judo Türkiye Şampiyonası’na katılan her bir sporcu kardeşimize başarılar diliyorum. Bu tür organizasyonlar görme engellilere yaşamın her alanında gerekli fırsat eşitliği ve yeterli imkanlar sağladığından büyük başarılar elde edebileceklerini gösteren önemli etkinliklerdir. Bu güzel organizasyonda bir araya gelmemize vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımıza, Aydın Valimize, Federasyon Başkanımıza, il ve ilçe müdürlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘ŞİMDİYE KADAR 62 BİN 337 ENGELLİ ATAMASI YAPILDI’

İktidara geldikleri 2022 yılından bu yana ‘AK Parti varsa engel yoktur’ anlayışıyla çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Milletvekili Yavuz konuşmasının devamında, "Bu kapsamda ülkemize en geniş kapsamlı sosyal güvenlik ve sağlık sistemini kazandırdık. Her bir vatandaşımızın tüm haklarına erişiminin sağlanması için yoğun gayret içine girdik. Hiçbir ayrım yapmadan 84 milyonu bir tutmaya, Türkiye’nin büyümesinin bir anahtarı olarak gördük. 2005 yılında çıkarılan engelliler kanunu ile eğitim hizmetlerinden bakım hizmetlerine, istihdamdan eşitliğe kadar pek çok konuda tarihi adımlar attık. 2010 yılındaki anayasa değişikliği ile engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. 2013 yılındaki düzenleme ile incitici ibareler de ortadan kalktı. Şimdiye kadar 62 bin 337 engelli ataması yapılarak rekor kırıldı. Geçtiğimiz günlerde kamuya atanan 2 bin 923 engelli memurumuza da hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. Her ilde en az merkez olmak Türkiye genelinde 128 engelsiz yaşam merkezini açtık. Aydın’da engelli veri bankası oluşturuldu. Özel sporcularımızın maalesef yüzde 10’luk kısmını sporla buluşturduk. Tokyo’da Paralimpik Olimpiyatları’nda 15 madalya kazandık. Göğsümüzü kabarttılar, onlarla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Törende yıldızlar ve ümitler kategorilerinde dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Büyükler kategorisinde 9 müsabakanın oynandığı şampiyona heyecanlı görüntülere sahne oldu. Şampiyonada dereceye giren sporculara plaketleri takdim edildi.