Nazilli’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2011 yılında boşaltıldıktan ve 2017 yılında yıkımı gerçekleştirilen eski Devlet Hastanesi’nin yerine yapılacak 32 derslikli ilk ve ortaokul projesi tüm hızıyla devam ediyor. AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Okumuş, İlçe Başkanı Mustafa Abak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek Aydın Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından sürdürülen yatırımı yerinde inceledi.

‘2023 YILINDA OKULUMUZ HAZIR OLACAK’

Projenin tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, “Geçtiğimiz yıl çalışmalar başladı. İnşallah en geç Ağustos gibi hazır olacak. 32 derslikli bir ortaokul. Alt tarafına da bir hayırseverimizin girişimleriyle 32 derslikli bir ilkokul yapacağız. 1250 metrekare alan üzerinde yapılacak yatırımın içerisinde hayvanat bahçesi, otopark, basketbol sahası, hobi bahçesi, anfi tiyatro gibi alanları bulunuyor. 32 derslikli ortaokul projesinin, 2023 yılında eğitim ve öğretim açılacak” dedi.

'NAZİLLİ’DE 30 YILLIK OKUL SORUNUNU ÇÖZMÜŞ OLACAĞIZ’

Yıkım aşmasında ve güçlendirmede olan okullarla birlikte inşaatı devam eden okulları yerinde inceleyen Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Okumuş ise, Nazilli’de okullaşma sorununu en kısa zamanda çözeceklerini ifade etti. Okumuş,” Nazilli bizim merkezden sonra en büyük ilçemiz. Burada yeni yapılan okullarımız var, güçlendirdiğimiz okullarımız var, yıkım kararı verilen okullarımız var. Şu an güçlendirmeler okullarımızda devam ediyor. Yıkılan ve yıkılma kararı verilen okullarımız için en kısa zamanda yerine yenileri yapılacak. Şu anda Nazilli eski Devlet Hastanesi yerine yapılacak olan okulumuzun inşaat çalışmalarını yerinde inceliyoruz. İnşallah en kısa zamanda yapımı bitecek ve bu bölgede okul sorununu çözmüş olacağız. Yine Nazilli’de bizim başka bölgelerde okul sıkıntımız var. Özellikle Gazi Mustafa Paşa ilkokulumuz sıkıntımız vardı. Sağlık Bakanlığına devir edildi. Yeni okul yapımına geçeceğiz. Nazilli’mizin okullaşmayla ilgili sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız. Okul öncesinde de bizim hedefimiz yüzde yüz okullaşma oranına ulaşmak. Bunun içinde gayret ve çaba sarf ediyoruz. Mevcut boş dersliği olan ya da başka alanlarda ana sınıfı olarak açabileceğimiz yerleri değerlendiriyoruz. Nazilli’de bu dönemde 12 tane yeni ana sınıfı açtık. Bakanlığımızın yine 3 bin ana sınıfı projesi var. Bunlardan 21 tanesi bizim ilimize düştü. 3 tanede Nazilli’de proje kapsamında ana sınıfı yapılacak. İnşallah 30 yıllık okul sorununu çözmüş olacağız. Yapılan projeler hayırlı uğurlu olsun. Nazillili öğrencilerimiz güzel imkanlarla eğitim öğretimlerini sürdürsün istiyoruz” diye konuştu.