CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Karacasu İlçe Başkanı Cengiz Çumralı, yönetim kurulu üyeleri, eski Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Akif Gencay ve partililerin bulunduğu parti binasında bir sohbet toplantısı yaptı. Genel siyasi politika ve partinin stratejileri hakkında istişarelerin yapıldığı toplantının ardından Yıldız ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Pazarcı esnafını da ziyaret eden Yıldız, özellikle vatandaşlardan elektrik faturaları, mazot ve gübre fiyatları konusunda şikayetler aldı. Bir pazarcı esnafının, “Arabamız var arabamıza mazot katamıyoruz, ağaçlarımız var gübre atamıyoruz. Gerçekten de hani evden dışarı adım atacak halimiz kalmadı” şeklindeki ifadeleri dikkat çeken sözler arasında yer alırken Yıldız ziyaret sonunda yaptığı değerlendirmede, “20 yıldan beri bu ülkeyi bu hale getiren iktidarın bu ülkeyi düzeltme şansı yok. Hepimiz gördük bunu. Vatandaşlar bir seçim istiyorlar. Vatandaş sandık istiyor. 17 ilçeyi dolaştım, kimse hayatından memnun değil” dedi.

KAHVEHANECİ: “GİDİŞAT ÇOK KÖTÜ”


Yıldız’ın yaptığı ziyaretlerde Avni Ekiz isimli işletmeci elektrik faturalarıyla ilgili “Bu ay 10 bin yazdılar, bakalım tarifeler konusunda geri adım atacaklar mı?” dedi. Pazarcı Hüseyin Dönmez ise “En kısa zamanda değişmesini istiyoruz. Arabamız var arabamıza mazot katamıyoruz, ağaçlarımız var gübre atamıyoruz. Gerçekten de hani evden dışarı adım atacak halimiz kalmadı. Bir an evvel bu iktidarın değişmesini istiyoruz. Erken seçim, erken seçim diyoruz hala bir erken seçime gittiğimiz yok. Bir an evvel erken seçime gidip bu yönetimden kurtulmak istiyoruz. Sizlerin desteği bizlerin oyuyla başaracağız” ifadelerini kullandı. Bir şarküteri esnafı vatandaşın peynir ve zeytini gramla aldığını dile getirdi. Kahvehanede oturan vatandaşlarla sohbet eden Yıldız’a bir vatandaş, “Çayı bile zor içiyoruz” dedi. Ümit Sancak isimli kahvehaneci “Gidişat çok kötü. Nasıl ayakta duracağız bilmiyoruz. Bütün esnaf, çiftçi çok zor durumda. Kiminle konuşsak kiradan fazla elektrik faturası geldiğini söylüyor” dedi. Yıldız, esnafları ziyaret ederken aynı zamanda AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Fatih Akkın’la da işletmesinde karşılaştı. Yıldız’ın bir süre sohbet ettiği Akkın, “Sandık geldiği zaman sesler kesilir. 19 yıldır bu millet, bir teveccüh var veriyorlar. Milletin üzerinde bir güç zaten söz konusu değil. Hayırlısı inşallah. Sıkıntımız var şu anda ama inşallah zamanla aşılır” dedi.

“BİRAZ DAHA HALKLA İÇ İÇE OLMALISINIZ”


Pide ustası Halil İbrahim Köse ise “Sıkıntı yok dersek kendimizi aldatmış oluruz. Sıkıntı var mı sıkıntı çok büyük” dedi. Yıldız, “Sıkıntı sebeplerini değiştirmek lazım” diye araya girerken Köse, “Bir vatandaş olarak söylüyorum başımızın üstünde yeriniz var. Biz insanları seviyoruz. Allah razı olsun. Bir vatandaş olarak söylüyorum, halkla yeterince iç içe olamıyorsunuz. Gelip geçerken bir selam verseniz bir hayırlı işler deseniz iş bitiyor zaten. Vatandaş çok bir şey istemiyor” dedi.