Açılışa, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli İlçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Okumuş, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Şimşek, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak, okul müdürü, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”

Açılış konuşmasını yapan Nazilli Fen Lisesi Müdürü Ali Çomruk, kütüphanede emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Kütüphaneye 2 yıl önce hastalığından dolayı vefat eden Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Öner Evren’in ismini verdik. Öğretmenimizin ismi okulumuz kütüphanesinde yaşayacaktır. Sıfır atık malzemeleri ahşap malzemeler kullanıldı. Güzel olduğunu düşünüyorum. Öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Şimşek’e, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürümüze ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

‘303 OKULUMUZDA KÜTÜPHANE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ’

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Okumuş, şimdiye kadar toplamda 303 okulun kütüphane açılışını gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, Fen Lisesi’ne kazandırılan Öner Evren kütüphanesinin hayırlı olmasını diledi. Okumuş, “Bugün burada anlamlı bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Bundan önce ilimizde 303 okulumuzda kütüphane ve kütüphaneyi oluşturan raf desteği verdik. 195 okulumuzda sıfırdan kütüphane oluşturduk. Uygun mekanı olan okullarımıza, kütüphanede olması gereken tüm ihtiyaçları sağladık. 108 okulumuza kitaplık desteğinde bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde yürütülen Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığının desteklediği ‘Kütüphanesiz okul kalmayacak’ kapsamında tüm yurtta şu an itibariyle kütüphanesiz hiçbir okulumuz yok. İlimizde de aynı şekilde bütün okullarımızda kütüphanemiz var" ifadelerini kullandı. Okumuş, "Biz 303 okulumuzda yapmış olduğumuz kütüphane desteğinin malzemelerini tamamen kendi imkanlarımızla, kendi okullarımızın mobilya bölümleri tarafından yapıldı. Bakanlığımız bu konuda 1 milyon 800 bin civarında maddi destek sağladı. Biz de bunlarla 303 okulumuzda kütüphanelerimizi açtık. İnşallah geleceği olacak olan öğrencilerimizin yetişmesi, gelişmesi onların kendilerini geliştirmesi konusunda faydalı olacaktır. Kütüphanelerimizi yapıyoruz içlerini kitaplarla dolduruyoruz ama bu kitaplar okunmazsa hiçbir anlam ifade etmez. Nazilli Fen Lisemiz gerçekten yüz akımız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kütüphanemizin ismi de çok anlamlı olmuş. Bu anlamda Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Öner Evren’i rahmetle anıyorum” diye konuştu.