O günden bu yana yaptığı her hamle 2024 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olacağı şeklinde yorumlanan Zeki İnal, Ses Gazetesinin sorularını yanıtladı. “Aday değilim” dese de “Zaman gösterir” ifadesini kullanmayı ihmal etmeyen İnal, “Siyasete girilir ama siyasetten çıkılmaz. Siyasetin içindeyiz. Ben Milliyetçi Hareket Partiliyim. Siyasetin içindeyim” dedi.

BAĞIMSIZ ADAY OLACAK İDDİALARI

2019’da Belediye Başkanı seçilmesinin ardından yaptıkları ve yapmadıklarıyla pek çok kez farklı konularla gündeme gelen İnal, 2,5 yılın ardından 2021 yılı Temmuz ayında sağlık sorunları gerekçesiyle istifa etti. İstifasında kullandığı sözlerle meclis üyelerini zan altında bırakan İnal'ın Ekim ayında bir paylaşıma yapılan yoruma verdiği yanıt ülke gündemine kadar taşınmıştı. Verdiği cevapta “Sağlık sorunum yok, beni büyüklerim istifa ettirdi” ifadelerini kullanan İnal, bu sözlerle kendi kendini yalanlamıştı. İstifasının ardından geçen 7 aylık süreçte yaptığı paylaşımlarla zaman zaman eski yol arkadaşları olan mevcut belediye yönetimini eleştiren, zaman zaman projeleri takip ettiği yönünde paylaşımlar yapan İnal'ın mahalle ve kurum ziyaretleri de dikkat çekmeye başladı. İstifasının hemen ertesi günü başladığı bu ziyaretlere hız kesmeden devam eden İnal’ın yaptığı ziyaretler ve paylaşımlar, “Belediye Başkanı adayı mı olacak?” yorumlarına neden oldu. İnal’ın bağımsız aday olacağı yönünde iddialar ortaya atılırken kamuoyu İnal’ın adaylığına kesin gözüyle bakmaya başladı.

“SİYASETE GİRİLİR, SİYASETTEN ÇIKILMAZ”

Kendisine bu iddiaları sorduğumuz İnal, “Öyle bir şey yok. Şu an aklımda böyle bir konu yok. Tabi zaman gösterecek bunu. 2019’da aday olduğum zaman da adaylığa bir STK temsilcisiyle yaptığımız sohbet sırasında karar verdim. Bunu zaman gösterir" dedi. Sözlerini bir örnekle sürdüren İnal, “Önceki gün eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in bir açıklaması vardı. Siyasete girilir ama siyasetten çıkılmaz. Siyasete girdik ve siyasetten çıktığımız yok. Siyasetin içindeyiz. Siyasetin içinde olduğumuz sürece siyasette 24 saat bile çok uzun bir zamandır. Burada seçime 2 yıl gibi uzun bir süre var. Siyasetin içinde olduğumuz sürece her şeyi zaman gösterir” dedi.

“SİYASETİN İÇİNDEYİM”

İnal, “Parti konusunda bir şey diyor musunuz, şu parti olur, bu parti olur? Siz şu an aktif olarak MHP üyesisiniz değil mi?” şeklindeki sorumuza, “Ben Milliyetçi Hareket Partiliyim. Ben MHP’liyim. Adaylık konusu yok, aday değilim şu an. Siyasetin içindeyim şu an” dedi. Partinizle ilgili bir gelişme olmazsa bağımsız mı düşünürsünüz ya da başka bir parti mi düşünürsünüz?” şeklindeki soruya ise “Onu bilemeyeceğim, hiç düşünmedim, hiç düşünmedim” yanıtını verdi.

“AKARYAKIT İSTASYONUNUN KİRAYA VERİLMESİNİN GÜNDEME GELMESİ BENİ ÇOK ÜZDÜ”

Karacasu Belediyesi son günlerde aldığı kararlarla "Zeki İnal döneminin izlerini silmeye mi çalışıyorlar?” yorumlarını beraberinde getirirken bu kararlar hakkında düşüncelerini sorduğumuz İnal, “Özellikle ben akaryakıt istasyonunu belediyeye kazandırdığım için çok sevinmiştim, çok mutlu olmuştum. 8 ay boş kaldı eleştirilerine rağmen sevindim, bunlara hiç cevap vermedim. Çünkü bu süreç mecburen uzuyor. İmar konusu vardı. Ruhsatları almak uzun sürüyor. Yerine altında hibe bir yer vardı, onun dahil edilmesi gibi sebeplerle süreç uzadı. 8 ay gibi bir sürede belediyeye kazandırıldı. İşler bir duruma geçtikten sonra buranın kiraya verilmesine çok üzüldüm. Ki kendileri de açıkladı. Aylık her şeyi çıktıktan sonra aylık 30 bin lira kar bıraktığını söylediler. Belediyenin mazot, akaryakıt sıkıntısı hiç olmuyor. Böyle de faydası var. Burası açıldıktan sonra dışarıdan bir gram benzin almadım aracıma. Bu tesise değer verdiğim için burası kazansın diye hep buradan aldım. Benim en çok üzüldüğüm konu bu. Benzin istasyonu. Yanlış buluyorum. Belediye çalıştırmaya devam etmeli” dedi.

“ŞİRKETİN KAPATILMASI YANLIŞTI”

Belediye bünyesinde kurulan KARBEL isimli şirketin de kapatıldığını hatırlattığımız İnal, “Şirketin kapatılması da yanlıştı. Ona da karşıyım. Şirket zarar ediyormuş. Hiçbir belediye şirketi yok ki kar etsin. Belediye kurulan şirketler belirli amaçlarla kuruluyor, biz de bu amaçlarla kurduk. Projelerimizi ve bakanlıklarımıza sunduğumuz çalışmaları takip ediyorum. Bu konularda paylaşımlar da yapıyorum” dedi.

“SİYASİ YÖNDEN KİŞİLER BAZINDA PİŞMANLIKLARIM VAR”

Son olarak “Pişmanlığım var dediğiniz, 'keşke' dediğiniz bir şey var mı?” sorusuna İnal, “O, o ayrı bir şey. Karacasu olarak yok. Karacasu’ya yaptığım hizmetler açısından yok. Keşke şunu yapmasaydım dediğim bir şey yok. Hizmetler açısından yok. Ama diğer taraftan siyasi yönden çok var. Detaya girmek istemem, kişiler bazında çünkü” yanıtını verdi.