Nazilli İlçe Teşkilatı’nda İl Başkanı Cavit Yenipazarlı başkanlığında bir araya gelen partililer Perşembe Pazarı, Uzun Çarşı esnaf ziyaretlerinin ardından Nazilli Gazeteciler Cemiyetine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Genel Başkan Muharrem İnce tarafından kurulan Memleket Partisi Aydın’da saha çalışmasına en büyük ilçesi Nazilli’den başladı. Saha çalışmasına Memleket Partisi İl Başkanı Cavit Yenipazarlı ve İlçe Başkanı Ali Çetinkaya, diğer ilçelerin başkanları ve partililer katıldı. İlk olarak Perşembe Pazarı, Sosyete Pazarı, Uzun Çarşı’da vatandaş ve esnaflarla bir araya gelindi. Burada vatandaşların ve esnafların dert ve sıkıntılarını dinleyen Memleket Partililer, çözüm yolları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Son olarak geçtiğimiz aylarda hizmete giren Nazilli Gazeteciler Cemiyetine ziyaret ederek gündeme dair Memleket Partisi İl Başkanı Cavit Yenipazarlı açıklamalarda bulundu.

“İLK TURDA ADAY ÇIKARACAĞIZ”


Memleket Partisi olarak hiçbir ittifak içinde olmadıklarını söyleyen Yenipazarlı, “6 Şubat olarak yapılacak herhangi bir seçime Memleket Partisi olarak girmeyi hak ettik. Partimiz mevcut ittifakların hiç birinde yer almıyor. Bu altı partinin hangi noktalarda birleştiği noktasında bilgimiz yok. Sadece güçlendirilmiş parlamenter sistemden bahsediliyor. O yüzden ilk turda parti olarak aday çıkaracağız” dedi.

“BATIŞTA İMZALARI VAR”


Ülkenin batışında Davutoğlu ve Babacan’ın el ve ayak izlerinin olduğunu belirten Yenipazarlı, şöyle dedi: “Bizim 20 yıllık AKP iktidarında ülkenin siyasi ve ekonomik olarak batışının sebepleri üzerinde durulup nasıl bu seviyeye geldiği, nasıl kurtulur başlangıçta tespit etmemiz lazım. Eğer başta tespit etmezsek yarın çözüm yolları çıktığında çok daha büyük anlaşmazlıkların çıkacağını düşünüyorum. Bir kere bu ülkenin katma değer üreten bütün tesislerini uluslararası emperyalist şirketlerine peşkeş çektiler. Bütün bunlara rağmen elde edilen gelirlerle neler yapıldığı bilinmiyor. Yap-işlet-devret modelliğiyle yapılmış hep, bu milletin 25 yıllık geleceği ipotek altına alınmış. Bunlarda Ali Babacan’ın imzası da var. Babacan’dan Maliye Bakanı falan olmaz. Davutoğlu için de aynı şeyler geçerli.”

“DOSTUMUZ YOK”


Yenipazarlı, “Şimdi ülkemizin dostu diyebileceğimiz bir ülke var mı? Bu soruya Katar ve Suudi Arabistan da dahil. Dostumuz yok. Bunlardan Türkiye Cumhuriyeti’ne tarihten gelen mücadele nedeniyle asla ve asla Türkiye’nin dostu olamazlar. 2002’den önce hiçbir ülke ile silah çekecek kadar dostluğumuz bozulmamıştı. Hiçbir şey elde etmediğimiz Suriye savaşında harcadıklarımızla ülkemiz ekonomisinde kullanabilirdik” dedi.


CHP’YE MYK ELEŞTİRİSİ


Memleket Partisinde bulunan birçok kişinin CHP’den gelme olduğunu ifade eden Yenipazarlı, “Partiden geldikten sonra CHP’de kalan arkadaşlar var. Arkadaşlarımızla hiçbir sıkıntımız yok. CHP’de sıkıntımız yok. Bizim sıkıntımız partinin genel merkezine çöreklenmiş MKY ve parti meclisi üyeleridir. Çünkü Atatürk’ün ilkelerini yok sayan ve hakaret eden kişilerden bir MYK oluşturuldu. Bizim CHP’deki sıkıntımız oradaki insanlarda. Geçmişte nasıl CHP ve SHP’nin birleşmesi olduysa, önümüzdeki süreçte de Memleket Partisi ile CHP arasından yine bir arada olma süreci yaşanacaktır. Bunlardan da kimsenin gocunmasına da gerek yoktur diye düşünüyorum” diye konuştu.

“MİLLET İTTİFAKI YAMALI BOHÇA”


Memleket Partisi tarafından cemaat ve yurtların kapatılması gerektiğini ifade ettiklerini belirten Yenipazarlı, “Camilerdeki, başı bozuk Kur’an kurslarının kapatılması, laik Cumhuriyet ilkelerine uygun eğitim görmesini talep ettiğimizde bu ittifakı oluşturan partilerin ya da CHP’nin bu günkü yönetimi tavrı ne olacak? Diğer ittifak üyelerinin tepkisine CHP’liler direnç gösterebilecek mi? 6 partinin oluşturduğu Millet İttifakı’nın yamalı bohça olduğunu düşünüyorum. Tamam AKP gitsin ama yerine koyacağımızın da vatandaşında halkında bilmek gibi bir hakkı var. Yani CHP yeniden bir Ekmeleddin faciasıyla karşılaşacak mı? Atatürk’e hakaret eden adamları MYK alacak mı? Bu düşüncelerin netliğe kavuşması lazım” dedi.

SEÇİM STRATEJİSİNİ AÇIKLADI


Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ifade eden Yenipazarlı, “Biz her partinin 1’inci turda ayrı aday çıkarmasından yanayız. Çünkü hiçbir adayın yüzde 51 geçeceğine inanmıyoruz. Çoklu adayın sandığa daha çok seçmenin gelmesi demektir. İktidarı alacak kesim kararsız kesimdir. Bizim parti olarak asıl derdimiz kararsızları sandığa taşımak. Birince turda bunları sandığa taşıyabilirsek, 2’nci turda 1’inci oylarını namus olarak görüp sandığa gideceklerine biz parti olarak eminiz. Parti olarak 1’inci turda ne kadar oy alırsak 2’nci turda AKP dışında kim adaysa onu destekleyeceğiz” ifadelerine yer verdi.