Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü öncülüğünde muhtarlarla istişare toplantısında bir araya geldi. Belediye Nikah Salonu’ndaki toplantıda Temizlik İşleri Müdürü Serkan Günana ve çok sayıda mahalle muhtarı hazır bulundu.

‘BİZLERE BU FIRSATI VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM’


İstişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Zeki Açık, başta Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan olmak üzere Temizlik İşleri Müdürü Serkan Günana ve ekibine yapmış oldukları özverili çalışmadan dolayı teşekkür etti. Başkan Açık, “Herkes sorunlarını en güzel şekilde diyalogla belirtti. Aramızda çözmek için başkanımız ve müdürümüzle birlikteyiz. Bizlere bu fırsatı vermeleri güzel bir şey. Belediye ile mahalle muhtarlarımız arasında ilişkiyi en güzel seviyeye çıkardık” diye konuştu.

‘ARAÇLAR KİRALADIK’


Çöp aktarma istasyonunun Sultanhisar’da olduğunu hatırlatan ve her gün 19 aracın kilometrelerce yol gittiğini kaydeden Kürşat Engin Özcan, “Akaryakıt ve zaman kaybımız oluyor. Daha önceden başladığımız katı atık bertaraf tesisiyle ilgili bir proje vardı. Bakanlık onayladı ve yer teslimi yapıldı. Oranın inşaatı başladığı zaman araçlarımızın yolda kaybettikleri zaman ve akaryakıt bedelleri hizmet olarak dönecektir. Araçlar kiraladık. Yenisini almaya kalksanız 2 milyon TL’den başlıyor. Birden maliyetler arttı. Akaryakıt ve diğer girdilerimize de zam gelmeseydi. Keşke gelirlerimiz de aynı ölçekte artmış olsaydı” diye konuştu.

‘BİZ HER ZAMAN SİZLERİN YANINDAYIZ’


Muhtarlarla uyumlu çalışıp vatandaşın tüm sorunlarını çözmeye gayret ettiklerini söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Buradaki tüm arkadaşlarımız bizim mesai arkadaşlarımız. Halkımız hepimizi seçti. Nazilli halkının ihtiyaçlarını muhtarlarımız bizlere iletiyor. Her ne derdiniz varsa bizler onları yapmaya çalışıyoruz. Mahallerimizde anketler yapılıyor. Siz muhtarlarımızla da istişarelerde bulunuyoruz ve bize yol gösterici oluyorsunuz. Mahalle sıkıntılarını en doğru bilen sizsiniz. En doğru hizmeti en hızlı şekilde en az maliyetle nasıl tesis edeceğimize birlikte karar vereceğiz. Basın mensubu arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum onlar da bizlere mahallelerde olan eksiklikleri iletiyorlar. Birçok sorun yıllara tabi. Biz Nazilli’ye hizmet etme konusunda sizlerle birlikte yol yürüyoruz. Temizlik işlerinde arkadaşlarımız çok özverili çalışıyorlar. Biz Nazilli’nin gelişimi adına her türlü işin üstesinden gelebilecek güçteyiz. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Biz her zaman sizlerin yanındayız. Yapabildiklerimizi yaptık bundan sonra da daha düzenle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni taş ihalesine çıkıyoruz, merkezde kalan mahallelerimizin yollarını en hızlı şekilde yapacağız” şeklinde konuştu.
İstişare toplantısı, muhtarların Temizlik İşleri Müdürü Serkan Günana’ya istek ve taleplerini ilettikten sonra sona erdi.