Tarih ve felsefe kenti olarak anılan dünyaca ünlü Milet Antik Kenti’ne giden yol yenilendi. Didim’e bağlı Balat mahallesinde bulunan antik kent için Aydın Valiliği ve Anıtlar Kurulunun onayıyla başlatılan çalışmalar Didim Belediyesince gerçekleştirildi. Ekim ayında başlayan yaklaşık 1,5 km’lik yolun yapımı hava şartlarına bağlı olarak sürdürüldü. Milet Müze Müdürlüğünün talebi, Anıtlar Kurulunun onayı, Aydın Valiliği ve Didim Kaymakamlığınca yapılan resmi yazışmalar ve izinlerin alınmasının ardından yapılan çalışmalar kapsamında yola parke taşı döşenirken, yol kenarında ise beton bordürler örüldü.

Bazı kısımlarına beton kaldırım döşendiği görülürken, yenileme çalışması yapılan yol hem kente ziyarete gelenler hem de yöre halkı tarafından büyük beğeni topladı.
Antik kent sınırları içerisinde yapılan yenileme çalışmalarını müze yetkilileri öncülüğünde yaptıklarını kaydeden Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, dünyaca ünlü Milet Antik Kenti’ne ulaşımın kolay ve rahat olmasının o bölgeyi daha cazip hale getireceğini dile getirdi.