Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, MEB Strateji Geliştirme Başkanı Mehmet Fatih Leblebici, İnşaat ve Emlak Genel Müdürü Umut Gür, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ve Müdür Yardımcısı Ahmet Hünük’ün katılımıyla Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy’un başkanlığında toplantı gerçekleşti. Toplantıda Aydın’daki yatırım ve çalışmalar değerlendirildi.

“274 MİLYAR LİRAYI AŞTI”

Toplantı ile ilgili açıklamalara bulunan Milletvekili Yavuz, “Eğitim için ayrılan bütçenin her bir kuruşu, ülkemizin geleceğine yapılmış en büyük yatırım olarak değerlendirerek 2002’den beri önceliğimiz hep eğitim oldu. Bu doğrultuda hazırlanan bütçelerde ve projelerimizde en yüksek pay eğitime ayrıldı. 2002 yılında Milli Eğitim bütçesi sadece 7,5 milyar lira iken 2022 yılında bu rakam yüksek öğretim dahil 274 milyar lirayı aştı.” diye konuştu.

“DERSLİK VE KAPASİTE SAYISI ARTIYOR”

Bu kapsamda ülke genelinde derslik sayısının 343 binden 607 bin seviyesine taşınarak Türkiye'nin dört bir yanını modern eğitim kurumlarıyla donatma konusunda büyük çaba sarf edildiğini ifade eden Milletvekili Yavuz, “Günümüze kadar 4 milyar adede yakın ders kitabı öğrencilere ücretsiz dağıtıldı. Yapılan devasa yatırımlar sayesinde Türkiye, uluslararası alanda da ön plana çıkıyor. Türkiye eğitim-öğretim altyapısındaki eksikliklerini tamamlayarak yaptığı öğretmen atamalarıyla öğretmen başına düşen öğrenci sayısında OECD ortalamalarını yakaladı.” şeklinde konuştu.

“ AYDIN EĞİTİM YATIRIMLARINDA ÖNCÜ”

Aydın’da son dönemde özellikle eğitim yatırım ve projelerinde önemli hamleler yapıldığını vurgulayan Yavuz, “2021 yılında Aydın’da 13 temel eğitim ve 12 ortaöğretim projesi olmak üzere toplam 25 proje hayata geçirildi. Gerçekleştirilen projelerin toplam yatırım bedeli 476 milyon lirayı aştı. İlave yatırımlarımıza 2022’de de hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Bakanlığımızın ilgili birimleriyle de toplantılarımız olumlu geçti.” dedi.

AYDIN’DA HİZMET VE ESERLER KATLANARAK ARTIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın ziyaretinde eğitimde çeşitli ilçelerde inşa edilen 92 dersliğe sahip anaokulundan liseye kadar her seviyedeki 11 okulun, üniversitenin, eğitim ve iktisat fakülteleri binalarının resmi açılışlarını gerçekleştirdiğini hatırlatan Yavuz, gençlik ve sporda 4 bin 400 yatak kapasiteli 2 öğrenci yurdu, 3 gençlik merkezi, 6 spor salonu ve diğer yatırımların hizmete açıldığını söyledi.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU HAYIRLI OLSUN

Öğretmenlerin mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük hakları da sağlayacak olan 302 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Gazi Mecliste kabul edildiğini dile getiren Yavuz, “Öğretmenlik Meslek Kanunu diğer kazanımlar yanında lisansüstü ve doktora yapan öğretmenlerimize ilave teşvikler getiriyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin yarınları, geleceğe güvenle bakabilmemizin en büyük teminatları olan gençlerimiz için eğitim alanında çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz.” diye konuştu.