Aydın Valiliği Özel Kalem Müdürlüğünde görev yapan 48 yaşındaki Serkan Şengil, çok sevdiği atletizmde elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor. Son üç yılda Türkiye birincilikleri de dahil olmak üzere 21 madalya kazanan Şengil, bu yıl yoğun geçen bir antrenman programının ardından Bursa’da düzenlenen Türkiye Masterler Salon Şampiyonası’nda Aydın’ı başarıyla temsil etti.
Şengil, 189 sporcunun katıldığı müsabakalarda 200 metrede 27, 43 ve üç adım atlama branşında da 10,09 derece ile kariyer rekorunu kırarak Türkiye Şampiyonu olurken 60 metrede 8,36 ve uzun atlama branşında 5,04 derece ile Türkiye İkinciliğini elde etti.

AYDIN’I EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE GAYRET ETTİM


Sakatlık yaşamadan şampiyonayı tamamlayan madalya avcısı Şengil, “Yoğun geçen bir sezon başı antreman programları sayesinde bu başarıyı yakaladım. Üyesi olduğum, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübü adı ile başarılı derece ve sonuçlarla Aydın’ı en iyi şekilde temsil etmeye gayret ettim. Program, yarış desteği ve atletizm tecrübesi ile yine üyesi olduğum İzmir Masterler Atletizm Kulübüne (İZMAK) yanımda oldukları için, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cenap Fillikçioğlu’na, haftanın her günü tam antreman programları ile bana destek veren antrenör Musa Yörük hocama ve her zaman bu sporu ileri taşımama, manevi desteğini bir an olsun esirgemeyen eşim Muazzez Şengil’e ve aileme teşekkür ederim” dedi.