Bugüne kadar ürettiği ürünleri Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen siparişler üzerine buralara gönderen Nihal Deliktaş, Nihal'in Bahçesi adını verdiği satış ofisini geçen yıl Şubat ayında Karacasu'da hizmete açmasının ardından ilçe merkezi Yaylalı Mahallesinde üretim merkezini hizmete açtı. Deliktaş, 6 kişiyle üretimi sürdürdüklerini dile getirdi. Ürünlerinde kullandığı yağların katkısız ve doğal olması için işletmesine 3 ay önce soğuk sıkım tohum makinası kazandıran Deliktaş, müşterilerinden gelen talep üzerine bu makinada sıktığı yağları şişelenmiş halde müşterileriyle buluşturmaya başladı.

150 ÇEŞİT ÜRÜNÜN YAĞINI SIKIYORLAR

En çok kabak çekirdeği yağı, çörek otu, deve dikeni tohumu yağı ve bamya tohumunun ilgi gördüğünü ifade eden Deliktaş, “150 çeşide yakın tohum sıkıyoruz. Bunların arasında çörek otu, keten tohumu, bamya tohumu, ısırgan tohumu, kenevir yağı, deve dikeni tohumu gibi bitkiler var. Isırgan tohumu kansere karşı kalkan. Kenevir yağı ağrı kesici özelliği var, cilt için faydalı. Deve dikeni tohumu yağı karaciğer için faydalı, kalp damar için kullanılıyor. Müşterilerimizden gelen talebe göre ürün yelpazemizi geliştiriyoruz. Yakın zamanda Hindistan cevizi yağını üretmeye başlayacağız” dedi.

ÇEŞİTLİ FAYDALARI VAR

Kabak çekirdeği yağına da güzel bir ilgi olduğunu ifade eden Deliktaş, “Kabak çekirdeğinin yağını çıkarıyoruz. Erkeklerde sperm sayısını arttırıyor. Prostata iyi geliyor. Çocuklarda bağırsak parazitini döküyor. En çok satan soğuk sıkım yağımız. 100 milimlik şişelerde gönderiyoruz. Sabah bir tatlı kaşığı olacak şekilde aç karnına tüketiliyor. Türkiye’nin her yerinden sipariş alıyoruz” dedi.