307 ada 19 parseldeki araziyi bir ay önce yapılan ihale sonucunda yıllık 660 lira bedelle kiraladığını ifade eden MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, “Burası karayoluna oldukça yakın. Belediyeye daha fazla gelir getirici bir şekilde değerlendirilme şansı yok. Çünkü mevzuata göre karayoluna en az 20-25 metre uzaklığı olması gerekiyor. Atıl durumda tarıma da elverişli olmayan bir araziyi depolama amacıyla kiraladım. Kendimizden şüphemiz yok. Belediyeye ait bir yeri kiralayalım üzerinden rant elde edelim düşüncemiz olmadı, olamaz. Beni bunlarla suçlayanları, bunun altında art niyet arayanları vicdana davet ediyorum” dedi.

“FARKLI BİR ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLME ŞANSI YOK”


Konu hakkında Ses Gazetesine konuşan Uysal, “Bu ihale yaklaşık bir ay önce yapıldı. Ben de herkes gibi teminatımı yatırdım. Bir kişi daha vardı giren. Yıllık 660 lira bedelle bu yeri aldım. Malum çiftçilikle uğraşıyorum. Alış amacım da çevredeki çiftliklerden aldığım gübreleri toplayıp burada biriktirmekti. Orada bir depolayıp kendi arazilerime çekmekti. 2-3 gün sonra Yenice’den biri aradı. Bu arazinin yanında kendi arazisi olduğunu söyledi. ‘Su da olduğu için sebze dikmeyi düşünüyorum’ dedi. Ben gübreyi her yerde toplayabilirim, bu kişinin daha çok işine yarayacak. Bu sebeple hakkımı ona devretmeye karar verdim. O yeri aynı şekilde devredeceğim. Farklı değerlendirilebilirdi demişler ama anayolun kenarında bir yer burası. Anayol kenarına bir şey yaparken yanlış bilmiyorsam 20-25 metre gibi belli bir mesafe olması gerekiyor. İçinde zeytin var deniyor. Ben zeytini için kiralamadım. Çok şükür zeytin arazilerim var. Bu bahsi geçen arazide içinde 4 tane zeytin ağacı var. Orayı bilenler sadece birinin meyve vereceğini söylediler” dedi.

“MEHMET BAŞKAN DURUMU ÖZETLEDİ”


Sözlerini sürdüren Uysal, “Ben ilçe başkanıyım tamam ama kalbimizde, gönlümüzde art niyetli bir düşünce olmadığı için ben kendim girdim, ihaleyi aldım. Farklı bir düşüncemiz olsa herkesin aklı var, kendi adıma girmezdim. Bizim düşüncelerimiz her zaman net. Hiçbir zaman belediyenin yerini kiralayalım üzerinden gelir elde edelim gibi bir düşüncemiz olmadı. Mehmet Başkan mecliste ‘Kör ölür badem gözlü olur’ gibi bir ifade kullanmış, kendisine katılıyorum. Yıllarca bu yer buradaydı. Nuri Öncü bu yer konusunda konuşmuş. Kendisi yıllardır meclis üyesi. Bu yer belediye için daha farklı bir şekilde değerlendirilebiliyorsa neden yapmamışlar? Daha farklı değerlendirilmesini herkes ister ama karayoluna mesafesi kurtarmadığı için daha farklı bir amaç için kullanılamazdı” dedi.

“NİYETİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK”


Uysal’ın açıklamaları, “Zeki İnal zamanında farklı bir şekilde değerlendirilmek istendi ama karayoluna mesafesi buna engel oldu. Şu an atıl ve çöp durumunda. Tarıma da elverişli bir yer de değil. 400 lira muhammen bedel biçilmiş. Çok şükür zeytin arazilerim de var. Orada 4 zeytin ağacına da ihtiyacım yok. Gübre depolamasını da her yerde yaparım. Bir başka kişiden teklif gelince hiç düşünmedim bile. O değil bir başkası da olsa hiç düşünmeden verirdim. Böyle şeyler küçük şeyler ama insanı üzüyor. Siyaset uğruna Nuri Öncü gibi yıllardır muhabbetimiz olan bir kişinin bu şekilde konuşması daha da üzücü. Bilinmesini isterim ki niyetimiz kötü değil” şeklinde sona erdi.