Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde söz alan Milletvekili Erim, Aydın’da yapımı devam eden ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgi sundu. AK Parti iktidarında Aydın’a büyük kamu yatırımlarının yapıldığını ve devam eden çalışmalarla kentin şantiyeye döndüğünü belirten Erim, “Mutlu, müreffeh ve sağlıklı insanların mutlu şekilde yaşadığı, dünya markası Efeler diyarı Aydın’ımız pek çok alanda, ülkemizin medar-ı iftarı olmaya devam etmektedir. 2002 yılında iktidara geldiğimiz günden beridir Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Aydın’a yaptığımız yatırımların toplam bedeli 40 milyar liraya yaklaşmıştır. Sadece geçtiğimiz ayda Cumhurbaşkanımızın ilimize teşrifleri sırasında gerçekleştirdiğimiz toplu açılış töreninde hizmete alınan kamu yatırımlarımızın bedeli 1 milyar 352 milyon liradır. Aydın-Denizli otoyolu, Şehir Hastanesi, Adliye Sarayı ve birçok projenin hayat bulduğu ilimize son yıllarda yatırım yağarken 17 ilçemiz adeta şantiye alanına dönmüştür” dedi.

YATIRIMLARIMIZ HIZ KESMİYOR

Aydın’da otoyol, hastane, adliye ve baraj inşaatlarının devam ettiğini dile getiren Erim, yapılan çalışmaları şöyle sıraladı: “Yıllardır beklenen Aydın-Denizli otoyolunun inşaatına başladık. Bölgemizin 163 kilometrelik en önemli otoyol projesi olan ve ilimizi İzmir’e bağlayan otoyolun devamı olan bu otoyolun inşası devam ediyor. İnşallah bu yılın sonunda büyük bir kısmını tamamlamış olacağız. 950 yataklı Aydın Şehir Hastanemizin inşası da hızla sürüyor ve yıl sonuna doğru hastanemiz hizmete girecek. Aydın Adliyemizin yeni hizmet binasının ihalesi tamamlandı ve inşaatına kısa sürede başlanacak. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Kampüsünde 2 bin 326 kişilik öğrenci yurdumuz tamamlanarak hizmete girdi. Aydınlıların 140 yıllık hayali olan Çine Adnan Menderes Barajı, 1998 yılında temeli atılmasına rağmen 2003 yılına kadar sadece yüzde 18’i tamamlanan bu barajı tamamlayıp açtık. Ayrıca İkizdere Barajı 2010 yılında hizmete alındı. Gökbel Barajı da tamamlandı. 464 milyon lira proje bedeli olan Sarıçay Barajı’nın çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.”

JEORTERMAL, TARIMDA DA KULLANILACAK

Erim, “Jeotermal cenneti Aydın’da elektrik üretiminde kullanılan yenilenebilir kaynağın tarım sektöründe de kullanılabilmesi için adımlar attık. Tarıma dayalı ihtisas jeotermal ısıtmalı sera projesinin de onayını aldık. 717 dekar alanda kurulacak jeotermalle ısınan serada katma değeri yüksek olan domates başta olmak üzere her türlü ürün yetiştirilecek. Devlet Su İşleri tarafından gölet, taşkın koruma ve içme suyu dahil olmak üzere 3 milyara yaklaşan yatırımları ve karayolları tarafından yol köprü ve menfez projeleri de yine biz kazandırdık. Hedeflerimizden biri de 8 kilometrelik Selçuk-Ortaklar Demiryolu tüneli ile 40 dakikalık süre 8 dakikaya inecek. Gerek yolcu gerek ticari anlamda yolu kolay hale getireceğiz” diyerek her alanda çalışma halinde olduklarını ifade etti.

ÇILDIR HAVALİMANIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR

“Çıldır Havalimanının sivil uçuşlara açılması için de ciddi çalışmalarımız var” diyen Erim, sözleri şöyle sürdürdü: “ Nazilli Beydağı yolu da yatırım programına alındı. Aydın’ımıza bu güzel hizmetleri de kazandıracağız. İlimizin bir başka güzelliği olan ve onlarca yıldır sahip çıkılmayan kültürel miraslarımıza da sahip çıkıyoruz. Dünyaca ilgi gören ve benzeri sadece Collezium da bulunan Mastavra Antik Kenti ile Magnesia ve Tralleis, Gergia bunlardan sadece birkaç tanesidir. Gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekse Aydın Valiliği’nin desteğiyle yürütülen tüm kazılarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Dünya tarafından yoğun ilgi gören bu değerlerimizi turizme kazandırıp bu alanda da ilimizi hak ettiği yere ulaştıracağız. AK Parti olarak ‘yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’ anlayışı ile bugüne kadar olduğu bundan sonra da Aydın’a hizmet ve yatırımlara devam edeceğiz. Birileri ne konuşursa konuşsun biz lafa değil icraata bakarız. Halen Aydın’da kamu yatırımı yok diyen olursa Aydın’ımızı gezsinler. İlimizin ülke ihracatındaki katkısı daha da artırılması, yerel ürünlerimizin güvenilir bir marka haline getirilmesi ve daha yaşanabilir bir kent olabilmesi için her alanda çalışıyoruz.”

AYDIN’I HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ

Aydın’da ciddi özel sektör yatırımlarının da olduğunun altını çizen Erim, “2021 yılı ihracat rakamı 1 milyar 24 milyon dolar olan kentimizin ithalatı 333 milyon dolardır. İthalatın ihracatı karşılama oranı yüzde 300’ü geçerek ilimiz dış ticaret fazlası veren iller arasında olmaya devam edecek. Söke OSB’de Cumhurbaşkanımızın açtığı Kağıt Fabrikası ülkemizin 300 milyon dolarlık ithalatını ortadan kaldıracak bu fabrika 200 milyon dolar ihracatı hedeflerken bin 700 kişiye de istihdam sağlıyor. Çine’de üretime başlayacak olan dünyanın en büyük seramik fabrikası ülkemizde üretilen seramiğin yüzde 25’ini karşılayacak. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi çalışacağız başaracağız, kendimize inanacağız, milletimize güveneceğiz, Aydın’ı hak ettiği yere getireceğiz” diye konuştu.