CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TÜİK tarafından açıklanan Ocak ayı enflasyon oranıyla ilgili basın açıklaması yaptı. CHP'li Yıldız, verilen oranların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Vekil Yıldız, "Açıklanan enflasyon oranını vatandaşa sorun, gerçekten bu oranlar doğru mu?" diye konuştu.

SARAYIN İSTEDİĞİ RAKAMLAR VERİLİYOR


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Türkiye İstatistik Kurumunun doğru sayıları açıklamadığını dile getirerek, "TÜİK, Ocak ayı enflasyon oranını yüzde 11 seviyesinde açıklarken, yıllık enflasyon oranını da yüzde 48 olarak belirledi. Unutmayalım ki, TÜİK artık tamamen saray kurumu olmuştur. Saray hangi oranı verirse TÜİK de o sayıyı açıklıyor. Peki bu açıklanan enflasyon ile çarşıda durumlar aynı mı? Pazarda ürünlere yıllık ne kadar bir artış oldu? Bunları da halkın içine inip vatandaşa sormak lazım" dedi.
CHP'li Yıldız, “Ben Aydın'da pazar ziyaretleri yaptığımda görüyorum ki, üretici de tüketici de perişan durumda. Pazarda önceden 3-4 kilo elma satılırken şu an 3-4 adet elma satılmaya başlandı. 2-3 kilo alınan kesik (çökelek) şu anda 5-10 liralık alınıyor. Açıklanan enflasyon ile pazardaki durum aynı değil. Market raflarındaki temel gıda maddelerinin yıllık fiyat artışı ortada. Margarin yüzde 127, makarna yüzde 83, yumurta yüzde 61, ayçiçek yağı yüzde 55, toz şeker yüzde 52 gibi oranlarla fiyatı artmış durumda.
Ben şimdi soruyorum, açıklanan bu enflasyon oranı ile raftaki ürünlere gelen zamlar doğru orantılı mı? Vatandaşın durumu ortada, siz dalga geçer gibi enflasyon oranı açıklıyorsunuz. Lakin merak etmeyin, vatandaş da sizden bu sayıların hesabını soracak." ifadelerine yer verdi.