Ziyarette milletvekili Savaş’a AK Parti İl Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özmen ile Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak ve partililer eşlik etti. Arslan AK Partili heyeti kapıda karşılarken, Başkan ofisinde ağırladı. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunan taraflar, Nazilli’de yapılması gereken konular hakkında konuştu.

“FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK”

Nazilli Ticaret Odasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Milletvekili Mustafa Savaş, “AK parti Aydın teşkilatı olarak meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarına yaptığımız bir dizi ziyaret kapsamında bölgenin önemli kuruluşlarından Nazilli Ticaret Odasında bulunmaktan mutluyuz. Odaların ve meslek kuruluşlarının fikirlerini ve önerilerini önemsiyoruz. Özellikle pandemi döneminde gerek yerel bazda gerekse Odalar Birliği nezdinde bakanlıklarımıza iletilen taleplerin önemli bir kısmını karşıladık. Bunun dışında yine bölgenin milletvekilleri olarak bize iletilen sıkıntı ve talepleri çözmeye gayret gösteriyoruz. Sayın Arslan ile Nazilli ve bu bölge için iktisadi anlamda yapılması gereken çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Odanın hazırlamış olduğu Sorunlar Dosyası önümüzdeki dönem bölgeyle ilgili çalışmalarımızda bize ışık tutacak. Bu vesileyle Oda yönetimine ve Meclisine başarılar diliyorum.”

SAVAŞ HALKBANKASI YENİ SANAYİ ŞUBESİNİ MÜJDELEDİ

Milletvekili Mustafa Savaş, “Halk Bankası tarafından yeni sanayi mahallesinde Ticaret Odası Binası dahilinde yeni bir şube açılacağı müjdesini de vermek isterim. Bir süredir banka genel müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bu talebin de hayata geçmesini sağladık” dedi. Beş bin dönümlük bir alana ihtiyaçları olduğunu belirten NTO Başkanı Nuri Arslan; “Ziyaretleri için AK Parti Aydın Milletvekili Sayın Mustafa Savaş’a teşekkür ediyorum. Nazilli Ticaret Odası olarak kurumsal işbirliğine ve dayanışmaya önem veriyoruz. Hizmet için çalışan her kurumun yanındayız, güç birliğine hazırız. Bölgemizin el birliği ile çözülmesi gereken konuları var. Bunlardan en önemlisi sanayi ve ticaret alanı sorunudur. Nazilli’nin mevcut sanayi alanı tamamen dolu. Mevcut OSB alanından daha büyük en az 5 bin dönümlük bir alana ihtiyacımız var. Organize Sanayi Bölgesinin rezerv alanı yaklaşık 500 dönümlük bir sanayi parseline imkan veriyor ki bu alan bu gün bile talebi karşılamaktan uzaktır. Ayrıca Nazilli Küçük Sanayi Sitesinin genişleme alanı yanlış bir kararla OSB’nin rezerv alanı içine alındı. Böylece küçük ve orta ölçekli işletmelerin önü kapatıldı. Bir işletmenin Organize Sanayi Bölgesi seviyesinde faaliyet göstermesi için öncelikle Sanayi Sitesinde orta ölçekli bir firma haline gelmesi gerektiğinden sanayi sitesine set çekilmesi son derece yanlış bir karardır” dedi.

“DAYANIŞMA, GÜÇ BİRLİĞİ VE EMPATİ GEREKİYOR”

Arslan konuşmasında, “Bu konulara ilave olarak Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çevremizdeki ilçelerde yapılacak yatırımların bir alt derece bölge teşviklerinden yararlanması imkanı getirildi. Ancak ne ilçelerde ne de Nazilli’de yeni yatırımlar için göstereceğimiz bir sanayi/ticaret alanı yok. Bu konular çözüm bulunamayacak konular değil ancak dayanışma, güç birliği ve empati gerekiyor. Sayın Savaş’ın ve Parti temsilcilerinin ziyaretini bu anlamda değerli buluyorum. Bölgenin gelişimi için gösterdikleri yaklaşım bizleri sevindirmiştir. Uzun bir süreden beri Odamız üyeleri tarafından Halk Bankasının bir şubesinin yeni sanayi mahallesinde açılması isteniyordu. Sayın Savaş ziyaretleri sırasında bugün bu müjdeyi vermiştir. Ağırlıklı olarak küçük ve orta ölçekli Kobi statüsündeki işletmelere dönük finans hizmetleri sunan Halk Bankasının kısa bir süre içinde NTO Hizmet Binası dahilindeki işyerinde faaliyet geçecek olması üyelerimiz adına bizi sevindirmiştir. Sayın Milletvekilimize ve bu konuda emeği geçen herkese Oda yönetim kurulu ve Oda meclisim adına teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.
Ziyaret toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.