Bir önceki kaymakam döneminde kamera için imza toplayıp, dilekçe verdiklerini ama bir sonuç alamadıklarını hatırlatan vatandaşlar, "Son olarak camimizde hırsızlık oldu. Hırsızlık olaylarının caydırılmasında ve yaşanan olayların aydınlatılmasında kamera çok önemli. Yetkililerden özellikle Kaymakamımız Sayın Turgay Gülenç'den duyarlılık bekliyoruz" dedi.
Camikebir ve Mesudiye mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ile esnaflar, Kurtuluş Caddesi üzeri ve çevresindeki ev ve iş yerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarının ardından, MOBESE kamerası talebinde bulunmuştu. Kurtuluş Caddesi veya daha uygun bir noktaya kamera takılması taleplerini, vatandaşlar toplandıkları imzalarla bir önceki Kaymakam Ayhan Işık döneminde kaymakamlığa dilekçe ile iletmişti. Girişimlerinden henüz bir sonuç alamayan vatandaşlar, mahallelerinde son olarak Yeni Camii'nde yaşanan hırsızlık olayının ardından, kamera taleplerini bir kez daha dile getirdi.

"HAKLI OLDUĞUMUZU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ"


Bölge esnaflarından Mehmet Karabacak, "Çevremizdeki ev ve iş yerlerinden çeşitli zamanlarda hırsızlık olayları yaşanması üzerine imza kampanyası düzenleyerek, kamera talebimizi kaymakamlığımıza ilettik. Talebimizin üzerinden zaman geçmesine rağmen henüz bir sonuç alamadık. Bu süreçte kaymakamımız da değişti. Son olarak camimizde hırsızlık olayının gerçekleşmesi ise kamera talebimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Kamera güvenlik ve caydırıcılığın yanı sıra herhangi bir olayın aydınlatılmasında da büyük öneme sahip. Yetkililerin özellikle de yeni kaymakamımız Sayın Turgay Gülenç'in sesimizi duyup, bir an önce talebimizi hayata geçirmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.