Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin hafta sonu yapılacak olan kongresi öncesi başkan adayı Fatma Yazıcı’nın düzenlediği toplantıya NGC Başkanı Ümit Özmen de katıldı. Toplantıda konuşan NGC Başkanı Özmen, meslektaşlarına seslendi. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Özmen, AGC’nin kongresinin hayırlı olmasını diledi.

“BİZİM SESİMİZİN ÇIKACAĞI YERLER ANKARA”


Cemiyetlerin sadece dayanışmayı arttıran yerler olduğunu vurgulayan Özmen, “Biz bunun için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Önemli olan, Semra Şener başkanın olduğu gibi federasyonlarda, konfederasyonlarda görev alabilmek. Çünkü bizim sorunlarımız, Nazilli’de, Aydın’da, Didim’de konuşarak belirli bir noktaya getirebileceğimiz konular. Bizim sesimizin çıkacağı yerler Ankara. Biz bunun için uğraşmaya çalışıyoruz. Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan ile birlikte Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nda görev alıyoruz. Orada elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti olarak Anadolu Gazeteciler Federasyonu’na davet edildik. Teklif ettiler, şu anda yönetim kurulu olarak düşünüyoruz. Belki TGK bünyesine de girebiliriz ama söylediğimiz gibi bizim hedefimiz, Ankara’da artık sesimizin duyulması için Aydınlılar olarak bir araya gelip bunları TGF’si TGK’sı ayrımı olmadan, Aydın’da da cemiyet ayrımı olmadan, birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Semra başkanın söylediği gibi biz tek yumruk olduğumuzda ses getirebiliyorsak sorunlarımızı çözebiliriz. Hükümet ve muhalefet kanadı da herkes ayrışmaları çok iyi kullandığı için bizleri maalesef kolay bir şekilde atlatabiliyorlar. TGF ve TGK’ya gittiğinizde ilgileneceğiz diyorlar ama maalesef yaklaşık iki yıldır meclise getirildiği söylenen ama bir türlü çıkmayan yasalarımız var. Meslek Yasası ve İnternet Yasası var.” diye konuştu.

“30-35 LİRAYLA GAZETE ABONELİĞİYLE TASARRUF ETTİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR”


Bu iki yasanın dışında birçok sorunlarının bulunduğunu ifade eden Özmen, “En son olarak geçen Temmuz ayında getirilen tasarruf tedbirleri. Bir kamu kurumu düşünelim, 30-35 lirayla gazete aboneliğiyle tasarruf ettiği düşünülüyor. Biz bu sorunu aşamadık, bununla ilgili mücadele veriyoruz. Nazilli Gazeteciler Cemiyeti olarak Nazilli Belediyesi ile bir protokol yaptık. Belli bir noktasında aşmaya çalıştık, aştık da. 22 tane gazetemiz bundan faydalanıyor. İnşallah, seçilecek olan başkanlarımıza ben bunun yöntemini anlatırım. Kuşadası ve Didim şu anda başladı. İnşallah, Efeler Belediyesi de bu konuda elini taşın altına koyar. Sadece yerel gazetelere destek olmak değil bu projenin amacı, şeffaf belediyecilik kapsamında Cem başkanla CHP’nin Aydın’daki toplantısında da iletmiştik. Marmaris’teki toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediyelere söylediği şeffaf belediyecilik için meclis kararları, davetiyelerin halka daha çok duyurulması konusu. İnşallah Efeler Belediyesi’ne de buradan çağrımız olsun. En azından buradan bir destek de bulunabilirse hem kendilerinin şeffaf belediyecilik çalışmalarına katkı sunması için hem de yerel gazetelere destek amacıyla bu tarz bir proje olabilir.” şeklinde konuştu.

ÖZMEN, İKİ ADAYA DA BAŞARI DİLEDİ


Nazilli’de birlik oluşturabildiklerini kaydeden Özmen, “Sanırım Aydın’dan da görebiliyordur. Örnek olmaya da devam ediyoruz. İnşallah bunun devamını da Aydın’da hep birlikte yaşarız. Nazilli olarak biz bütün davetlere katılmaya çalışıyoruz. Nazilli’de güzel bir oluşum oluşturduk. Sizleri oraya bekliyoruz. İnşallah Aydın’da da güçlü birlik ve beraberlik duygularımızın arttığı bir ortam oluştururuz. İki adaya da başarılar diliyorum. İnşallah güzel bir seçim olur.” dedi.