Aydın’da çalışmalarını sürdüren AGC’de seçimli olağan genel kurul heyecanı yaşanacak. Efeler ilçesindeki Milli Aydın Bankası’nda 29 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan kongre saat 13.30’da başlayacak. Kongre öncesi başkan adaylarından Fatma Yazıcı, üyelerle bir araya geldi. Gar Cafe’de düzenlenen programda Yazıcı, başkanlığa seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlatarak üyelerden destek istedi. AGC olarak büyük ve güçlü bir aile olduklarını kaydeden Yazıcı, “Bayrağı kim taşırsa taşısın eminim ki doğru projelerle, doğru işler yapacaktır. Hepimizin amacı birlik ve beraberlik. Düşene el verip kaldıracağız, yükselen arkadaşlarımıza el birliği ile kanat olacağız.” diye konuştu.


“VERECEĞİMİZ SÖZLERİN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”


Önceki dönemlerde başkanlık görevini yürüten ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kuruluşunda emeği olan rahmetli Mustafa Çezik ve sonraki dönemlerde görev gelen başkan ve yönetim kurullarına hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Yazıcı, “Bugün onlardan devraldığımız bayrağı doğru projeler ile doğru işler yaparak daha da yukarıya taşımak için çıktık bu yola. Bu yolun başlangıcında sunduğumuz vaatlerimizi seçilip koltuğa oturmak için değil uygulamak için paylaşıyoruz. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki biz bir savaşta değiliz. Birlik beraberlik ve hizmet yarışı içerisindeyiz. Vereceğimiz sözlerin sonuna kadar arkasındayız. El ele vererek başaramayacağımız hiçbir şey yoktur.” şeklinde konuştu.


“ÜCRETSİZ AVUKATLIK HİZMETİ VERECEĞİZ”


Göreve geldiklerinde ilk yapacakları çalışmanın AGC ofisini, daha geniş, daha ferah, daha kullanışlı ve daha donanımlı bir hale getirmek olduğunu ifade eden Yazıcı, “Çeşitli etkinlikler yaparak mesleki kaynaşma/dayanışma projelerini hayata geçireceğiz. Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi hocalarımızla ve öğrencilerimizle sık sık bir araya gelip paneller, konferanslar ve mesleki farkındalık etkinlikleri düzenleyeceğiz. AGC ailesi olarak bir fon oluşturacağız. Aidatlar, yapılan bağışlar, alınan reklamlardan elde edilen gelirden ihtiyaç sahibi arkadaşlarımızın yararlanmasını sağlayacağız. İşten ayrılmış olabilir, çocuğu üniversitede okuyor olabilir, düğün-nişan gibi cemiyet harcamalarında destek olacağız. Ücretsiz avukatlık hizmeti vereceğiz. Basın emekçileri bazen yaptığı bir haberden veya yazdığı bir yazıdan dolayı soruşturma geçirebiliyor. Bazen bir haber anında tartaklanabiliyor, sözlü veya fiili tacize uğrayabiliyor. Bu gibi durumlarda 7/24 arayabileceğimiz avukat arkadaşlarımız olacak.” dedi.

“ÇEŞİTLİ KURUMLARLA İNDİRİM PROTOKOLÜ YAPACAĞIZ”


İki ayda bir yapacakları etkinliklerle her birisi alanında duayen, yerel ve ulusal gazeteci meslektaşlarını, genç gazeteci meslektaşlarla buluşturacakları dile getiren Yazıcı, “Geçmişin tecrübe ve deneyimlerini genç beyinlerin yeni fikirleri ile buluşturacağız. Yine mesleğimizi daha iyi öğrenmek, eksik yönlerimizi gidererek geliştirmek için mesleğin duayenleri ile eğitim programları düzenleyeceğiz. Biz basın mensupları olarak herkesin derdini dinliyoruz, herkesin derdine koşuyoruz, yazıp anlattıklarımızla halkın sesi oluyoruz. Ama kendi dertlerimizi konuşamıyoruz. Kendi dertlerimize, sıkıntılarımıza çare bulabilmek için iki ayda, bir ilçede buluşup fikir alışverişi yapacağız. Haftanın iki günü basın mensubu arkadaşlarımızı ziyaret ederek sıkıntılarını ve isteklerini dinleyeceğiz. AGC üyesi basın mensubu arkadaşlarımıza çıkaracağımız özel basın kartı ile sağlık, eğitim, gıda, giyim, kuaför, berber vb. gibi kurumlarla indirim protokolü yapacağız. Birçoğu ile görüşme yapılarak sözlü anlaşma sağlandı.” diye konuştu.

ÜYELERE BALAYI VE TATİL HEDİYESİ


Yeni evlenen AGC üyesi arkadaşlara bir haftalık balayı hediyesi sunacaklarını belirten Yazıcı, “Duayen meslektaşlarımızı evlilik yıldönümlerinde yine hafta sonu tatili hediye edeceğiz. Evlilikleri on yılı geçmiş olan AGC üyesi gazeteci arkadaşlarımız arasında iki ayda bir kura ile belirlediğimiz bir aileyi iki günlük hafta sonu tatiline göndereceğiz. 16 maddeden oluşan basın meslek ilkelerini benimseyen, özümseyen arkadaşlarla yol alacağız. Özellikle 3. maddesi “bir kamu müessesesi olan gazetecilik mesleği ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez” ilkesine AGC olarak tartışmasız büyük önem vereceğiz. Bu basın meslek ilkelerine aykırı olanlar aramızda olamazlar ve olamayacaklardır. Göreve gelirsek eğer bu 16 maddelik basın meslek ilkelerini çerçeveletip, ofislerine asmaları için ziyaretine gittiğimiz bütün arkadaşlarımıza hediye edeceğiz. Her yıl düzenlenecek olan basın ödülleri törenlerini unutulmaz kılabilmek için daha detaylı ve daha görkemli hale getireceğiz. Törenlerde ulusal basının duayenlerini davet ederek alanlarında başarı gösteren arkadaşlarımızın ödüllerini ustalarının elinden almalarını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

“GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”


Yazıcı, açıklamalarını şu şekilde tamamladı: “Biz her zaman her durumda sahalarda olacağız. Hem halkımızın hem de basın mensubu arkadaşlarımızın sözcüsü olmaya devam edeceğiz. Gerekirse masaya yumruğumuzu vurmakla kalmayacak, gövdemizi taşın altına koyacağız. Dilimiz döndüğünce hırsıza hırsız, haine hain, ahlaksıza ahlaksız diyeceğiz ve meslektaşlarımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Gazeteciliğin saygınlığını önce kendi içimizde özümseyecek sonra da çevremize yansıtacağız. Halkın gözünde itibarımızın daha da artması için üyelerimizi sık sık ziyaret ederek basın meslek ilkelerini hatırlatacağız.”
Toplantıya üyelerinin yanı sıra Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen de katıldı.